Ekstra Bladet

Her gemmer de udstyr for millioner

- PER LANGE

I en lagerhal blot et stenkast fra Orange Scene står der musikinstr­umenter for millioner.

Her holder Soundforce til under Roskilde Festival. Det er et firma, som leverer ’backline’ til musikerne. Backline er alt det, man kan spille på: Trommer, guitarfors­taerkere, basforstae­rkere og så videre.

Men hvorfor tager musikerne ikke selv deres udstyr med?

Klassisk harpe

Vagn Olsen, ejer af Soundforce, fortaeller:

– For det første er det voldsomt at skulle flyve et helt orkesters gear over fra f.eks. USA. Desuden er det jo tit, at de lander et par timer før show-start, og skal måske spille i Paris dagen efter. Så kan deres udstyr simpelthen ikke nå frem. Og så er det nemmere for dem, at vi leverer det, de skal bruge.

– Modtager I nogle gange ønsker om underligt udstyr?

– Kanye West ville f.eks. gerne have en klassisk harpe på scenen. Du ved, sådan en, de bruger i et symfoniork­ester.

– Men den var svaer at skaffe, for når vi sagde, at harpen skulle stå på en scene på Roskilde Festival, sagde de fleste paent nej tak.

Frem og tilbage

– Til sidst lykkedes det os at finde en i Sønderborg. Og så måtte en af vores medarbejde­re køre hele vejen, frem og tilbage, med harpen.

– Hvad nu hvis et band smadrer alt udstyret på scenen?

– Vi havde engang et band (And You’ll Know Us By The Trail Of Dead), som vi havde hjulpet med at skaffe en pauke. Det var om søndagen, så det var svaert.

– Men vi fik banket Safri Duo op af sengen, og lånte en af dem.

– Og da bandet så stod på Orange Scene med pauken og alt det gear, vi havde leveret til dem, besluttede de at slutte med at smadre det hele i sidste nummer – også pauken, som fik en svensknøgl­e igennem sig.

– Så går festivalen med det samme ind og tilbagehol­der deres løn, indtil vi har gjort op, hvor meget de har ødelagt for, fortaeller Vagn Olsen.

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Et sandt paradis for trommeslag­ere.
FOTO: PER LANGE Et sandt paradis for trommeslag­ere.
 ?? FOTO: PER LANGE ?? Ingen festival uden Marshall-forstaerke­re.
FOTO: PER LANGE Ingen festival uden Marshall-forstaerke­re.
 ?? FOTO: PER LANGE ?? Gearet gøres klar til endnu en koncert.
FOTO: PER LANGE Gearet gøres klar til endnu en koncert.
 ?? FOTO: PER LANGE ?? Eminem skulle tilsynelad­ende bruge vind i håret. Her ser vi en af de blaesere, han skulle bruge på Orange Scene.
FOTO: PER LANGE Eminem skulle tilsynelad­ende bruge vind i håret. Her ser vi en af de blaesere, han skulle bruge på Orange Scene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark