Ekstra Bladet

’Det største talent jeg har mødt’

-

Jim Lyngvild har påbegyndt mange uddannelse­r, men kun fuldført én. I 2000 kom han ind på Fashion Design Akademiet i København og sluttede af to år senere med et 13-tal til sin afgangseks­amen. Censor var designeren Liv Utzon, der aldrig før havde vaeret så sikker på et 13-tal. De fleste andre havde lavet en klassisk opstilling med fire giner og så deres design, men den dengang 24-årige Jim Lyngvild viste, at hans vej ikke var den slagne. Ud over sine design havde han beklaedt rummet med kaempe malerier, lavet mad, arrangeret dufte og musik. Alt sammen noget, der overbevist­e Utzon om, at her var en designer med en stilsikker og original stemme og en ’alt eller intet’-tilgang til faget.

Men det var på ingen måde en selvsikker Jim Lyngvild, hun mødte ude på gangen lige inden eksamen.

– Han kom tudbrølend­e hen til mig: ’Ingen forstår mig. Alle hader mig.’ Jeg kunne sagtens maerke, at de var imod ham, laererne, men jeg kaempede for ham og insistered­e på, at han skulle have 13.

Jim Lyngvild skilte sig ud dengang, og det gør han stadig. Han er ikke et fast inventar ved modeshows, ligesom han ikke får meget spalteplad­s i diverse modemagasi­ner. Visse stemmer mener endda, at han slet ikke hører til i modebranch­en.

Ifølge Liv Utzon handler det om, at der ikke er plads til en med Jims kantede karakter og store armbevaege­lser i Janteloven­s hjemland. Hun mener, han fortjener mere anerkendel­se, end han får fra den danske modebranch­e.

For Jim åbnede kjolernes verden sig, da han som barn gik på fritidshje­m, hvor han mødte Birthe, som han kalder sin reservebed­stemor.

– Hun er en meget dygtig designer og har syet for kongehuset, da hun var ung. Hun laerte mig håndvaerke­t, siger Jim Lyngvild, der tegner, mens vi taler.

Det er udkastet til en af de kjoler, han designer for danske ministre til det franske statsbesøg i august, hvor praesident Emmanuel Macron kommer til Danmark.

 ??  ?? Jim Lyngvilds nyeste projekt er en serie af kosttilsku­d. Forretning­spartneren, Lasse Kjeldsen, har satset millioner på projektet: – Der er helt klart en kaempe fordel i at bruge Jim som ansigt på serien. Vi tror på, at det har en kaempe brand-vaerdi, siger direktøren.
Jim Lyngvilds nyeste projekt er en serie af kosttilsku­d. Forretning­spartneren, Lasse Kjeldsen, har satset millioner på projektet: – Der er helt klart en kaempe fordel i at bruge Jim som ansigt på serien. Vi tror på, at det har en kaempe brand-vaerdi, siger direktøren.
 ?? PRIVATFOTO ?? Jim Lyngvild har lige nu udstilling­en Fur, Feather & Fairy Tales på museet Naturama i Svendborg, hvor han har skabt en kollektion af kjoler med dyretemaer. ’Jim Lyngvild formår med denne kollektion at bevise, hvor imponerend­e dygtig han er som designer’, skrev mode-ekspert Bill Holmberg i sin anmeldelse.
PRIVATFOTO Jim Lyngvild har lige nu udstilling­en Fur, Feather & Fairy Tales på museet Naturama i Svendborg, hvor han har skabt en kollektion af kjoler med dyretemaer. ’Jim Lyngvild formår med denne kollektion at bevise, hvor imponerend­e dygtig han er som designer’, skrev mode-ekspert Bill Holmberg i sin anmeldelse.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark