Ekstra Bladet

HJAELP DANSKE BANK

-

Vi har modtaget:

Kaere Slyngelstu­en

Som Danske Banks øverste boss har jeg brug for et råd.

Som I ved, udsaettes Danske Bank for tiden for en hetz på grund af den såkaldte hvidvask-skandale i vores afdeling i Estland.

Som I også ved, blev bankens ledelse for en del år siden advaret om, at den estiske afdeling havde deltaget i hvidvaskni­ng af godt 20 mia. kr. Efter grundige overvejels­er besluttede jeg så sidste år at få undersøgt påstanden.

Siden er det bare blevet vaerre og vaerre. F.eks. afslørede nogle Berlingske­journalist­er for et par dage siden, at der ikke var fusket med godt 20 mia. kr., men over 50 mia. kr. Det kom også frem, at Danske Bank har deltaget i ulovlig våbenhande­l med Nordkorea.

Jeg kan ikke begribe, hvorfor alle kraever en såkaldt uvildig undersøgel­se. Det ville da vaere aldeles graenseove­rskridende, hvis fremmede skulle rode i bankens private papirer.

Desuden: Som jeg tidligere har påpeget, er det mere effektivt, at banken undersøger sig selv. Vi ved meget mere om, hvad der sker i banken, end andre gør.

Og jeg begriber slet ikke, at blandt andre en masse politikere haevder, at vi skulle have vidst besked. Det er helt hen i vejret.

Ingen i ledelsen kan tale, skrive eller laese estisk.

Det er et vanvittig svaert sprog. Tro mig. Jeg var selv øverste chef for vores udenlandsk­e afdeling i mange år.

Jeg forstod intet, men vi tjente alligevel rigtig mange millioner. Jeg husker, at det f.eks. tog mig over et år at laere at udtale ’gebyr’, ’profitmaks­imering’ og ’det ønsker vi ikke at vide noget om’, så de østeuropae­iske kunder kunne forstå det.

Men det er kritikerne ligeglade med. Selv den nye erhvervsmi­nister, den konservati­ve Rasmus Jarlov, hetzer mod mig. Jeg savner virkelig hans forgaenger, Brian Mikkelsen. Han var rasende over, at jeg blev udsat for ’bankbashin­g’, som han så rigtigt udtrykte det.

Kan Slyngelstu­en give mig et godt råd?

Med venlig hilsen Thomas F. Borgen Danske Bank

Kaere Thomas F. Borgen Vores bedste råd er, at du forsøger at lade som ingenting og i stedet koncentrer­er dig om dine egne penge.

Du tjener 48.000 kr. om dagen. Det er et stort beløb, men du har jo også et stort ansvar,

Vh. Slyngelstu­en

 ?? FOTO: JACOB EHRBAHN ?? Thomas F. Borgen: – Jeg forstår ikke estisk.
FOTO: JACOB EHRBAHN Thomas F. Borgen: – Jeg forstår ikke estisk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark