Ekstra Bladet

DAG FOR DAG

-

Lørdag 23. juni: De 11-16årige drenge går sammen med deres traener ind i grottekomp­lekset i det nordlige Thailand efter fodboldtra­ening, mens det regner. De bliver meldt savnet samme aften. Søndag 24. juni: Der bliver fundet hånd- og fodaftryk i grotten. Politiet antager, at drengene er søgt laengere ind i grotten på grund af stigende vandstand. Familiemed­lemmer samles uden for grotten. Mandag 25. juni: Dykkere fra de thailandsk­e specialsty­rker begynder at søge efter drengene i grotten. Tirsdag 26. juni: Dykkere når flere kilometer ind i grottekomp­lekset, men må vende om, da strømme af vand afskaerer dem muligheden for at komme laengere ind.

Torsdag 28. juni: Redningsak­tionen må saettes i bero på grund af staerke strømme og oversvømme­de områder.

Lørdag 30. juni: Bedre vejr giver mulighed for, at dykkere kan nå laengere ind i grotten.

Søndag 1. juli: Der oprettes en base inde i grotten, hvortil der fragtes lufttanke og andre forsyninge­r. Mandag 2. juli: Fodboldhol­det og traeneren bliver fundet i live.

Tirsdag 3. juli: Der kommer mad og medicin frem til drengene, der bliver forberedt på, at de måske skal vaere i grotten et godt stykke tid.

Onsdag 4. juli: Dykkerne underviser fodbolddre­ngene i at bruge dykkermask­er. Der pumpes vand ud af grotten, da der ventes regnskyl i de kommende dage.

Torsdag 5. juli: Situatione­n ser alvorlig ud på grund af de dårlige vejrudsigt­er, og redningsar­bejderne taler om at foretage et vanskeligt redningsfo­rsøg.

Fredag 6. juli: En dykker, der forsøgte at etablere en forbindels­e med ilt til drengene, omkommer under arbejdet.

Lørdag 7. juli: Lederen af redningsmi­ssionen siger, at der er blevet gravet over 100 huller i bjergsiden i et forsøg på at nå ind til drengene.

8. juli: De første fire drenge hjaelpes ud, men operatione­n må stoppes, da der skal skaffes mere ilt, og mandskabet skal have tid til at hvile. Først efter op til 20 timers pause ventes operatione­n at gå i gang igen (tidligt mandag morgen dansk tid, red.). Kilde: AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark