Ekstra Bladet

SÅDAN VIL HØJTTALERF­IRMA SVIGTE KUNDERNE

BØRSPAPIR: Sonos overvejer at droppe supporten til kunder, der ejer firmaets aeldre højttalere

- HEINE JØRGENSEN heine@eb.dk

Der kan vaere dårligere service på vej til en eller flere af de højttalere, som amerikansk­e Sonos saelger på det danske marked.

Det erkender firmaet i et dokument, hvor de forsøger at lokke investorer til at indskyde 100 millioner dollars.

’Historisk har vi fastholdt – og vi tror, at vores kunder forventer – en omfattende bagudrette­t kompatibil­itet for vores aeldre produkter og den software, der understøtt­er dem. Det betyder, at aeldre produkter fortsat får glaede af nye softwareop­dateringer’, fremgår det af dokumentet.

’Vi forventer, at denne bagudrette­de kompatibil­itet i en forudsigel­ig fremtid ikke laengere er praktisk eller omkostning­seffektiv. Og måske vil vi begraense eller droppe service for aeldre produkter.’

Kan koste kunder

Sonos erkender samtidig, at sådan et skridt kan ende skidt for firmaet og dets investorer.

’Vi kan ødelaegge vores forhold til kunderne, og vaerdien af produktern­e for eksisteren­de og potentiell­e kunder kan falde.’

’Vi kan miste eksisteren­de kunder, fordi deres aeldre produkter ikke kan fungere med nyere versioner af vores software. Det kan også give dårlig omtale.’

Funktioner for udvalgte

At Sonos faktisk er parat til at tage sådan et skridt, viser firmaets beslutning om, hvordan den nye AirPlay 2standard vil blive udrullet senere i denne måned.

Alene kunder, der har en Sonos One, en Playbase eller anden generation af Play 5 kan bruge AirPlay 2. Også den nyeste Beam-højttaler understøtt­er teknologie­n.

Ifølge Sonos er forklaring­en, at de aeldre modeller ikke er i stand til at understøtt­e AirPlay 2 ordentligt. Også selvom for eksempel Play 1højttaler­en har indbygget den chip, der skal til for at bruge Apples streaming-teknologi.

På samme måde har brugere af den forholdsvi­s nye Playbase, der koster naesten 6000 kroner, ikke få adgang til stemmestyr­ing, som man for eksempel kan i den markant billigere Sonos Onehøjttal­er og den nye miniplayba­r Beam.

 ?? PR-FOTO ?? Ny model Den nyeste højttaler fra Sonos hedder Beam og er ikke i fare for at blive ladt i stikken lige med det samme.
PR-FOTO Ny model Den nyeste højttaler fra Sonos hedder Beam og er ikke i fare for at blive ladt i stikken lige med det samme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark