Ekstra Bladet

Staten tager røven på de studerende

-

Sommeren for de danske studerende betyder festival, arbejde og en masse hygge med vennerne.

Alt det afhaenger af, om økonomien stemmer overens med realiteter­ne.

Alle de faste udgifter som husleje, kost, mobil og ikke mindst transport.

Størstedel­en af de studerende i hovedstads­området benytter sig af et Ungdomskor­t. Det er smart, nemt og ikke mindst billigt, og så tilbydes man en juli-periode, som en del saetter stor pris på.

Men fordi DSB (som er en statsejend­om) vaelger at benytte sig af et gammeldags system, som betyder, at de kraever en reserverin­g af pengene tre dage før frafaldsda­toen, så ender mange unge ud med, at det bliver dobbelt så dyrt som forventet. Konklusion­en er, at staten gennem DSB gør livet surt for de studerende ved at bruge gammeldags systemer, som ikke fungerer optimalt i forhold til de unges økonomi.

De fleste kan regne ud, at unge på SU ikke har 370 kroner tre dage før betalingsd­atoen – det ville derfor vaere optimalt, hvis DSB først reservered­e pengene den 30. i måneden.

Der er ingen grund til at benytte sig af et gammeldags system – medmindre det er for at sikre sig ekstra penge fra de studerende i sommerperi­oden.

Rejsekorte­t er nemlig også en statsejet organisati­on. Kira Bredtved

18 år

Tornerosev­ej 106

Herlev

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Kira Bredtved opfordrer DSB til at lave om på reglerne for betaling af det såkaldte Ungdomskor­t.
FOTO: CLAUS BONNERUP Kira Bredtved opfordrer DSB til at lave om på reglerne for betaling af det såkaldte Ungdomskor­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark