Ekstra Bladet

Ulykke lukkede Orange: Rapper indlagt efter grimt styrt

- PERNILLE CHRISTENSE­N HEINE JØRGENSEN pc@eb.dk; hj@eb.dk

Roskilde Festival sluttede lørdag aften på den mest traelse måde efter en uge med sol, sommer og højt humør på dyrskuepla­dsen på Midtsjaell­and.

Bandet Gorillaz skulle lukke og slukke Orange Scene, og kort før slutningen af deres koncert faldt den 45årige amerikansk­e rapper Del the Funky Homosapien ned af scenen og tvang gruppen til at stoppe med at spille.

’Jeg har det fint’

Del the Funky Homosapien blev kørt på sygehuset i ambulance, og i går kom der livstegn fra den uheldige rapper, der fra sygesengen meddelte, at han var o.k.

På Facebook skrev Del the Funky Homosapien blandt andet: ’Jeg har det fint, men skal vaere på hospitalet et stykke tid, men plejen her er fremragend­e.’

Det er umuligt at beskytte sig 100 procent mod den slags ulykker, mener sikkerheds­chefen for Roskilde Festival.

– Der vil altid vaere en risiko for, at en kunstner kan traede forkert hos både os og på andre scener i verden. Det har vi oplevet før i festivalen­s historie, men heldigvis aldrig noget alvorligt, siger Morten Therkildse­n.

– Vi følger de gaengse standarder for sceneindre­tning, så når vi gør vores scener klar til kunstnerne, følger vi Arbejdstil­synets henvisning­er om at minimere risici.

– Det betyder, at vi blandt andet markerer alle kanter med selvlysend­e tape og fjerner unødvendig­e genstande fra området, ligesom vi gennemgår scenernes indretning med holdene bag kunstnerne.

 ?? FOTO: ERLING BRODERSEN/RITZAU SCANPIX ?? Den 45-årige rapper Del the Funky Homosapien lige før han faldt ned fra scenen.
FOTO: ERLING BRODERSEN/RITZAU SCANPIX Den 45-årige rapper Del the Funky Homosapien lige før han faldt ned fra scenen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark