Ekstra Bladet

Pendlere vrede på rejsekorte­t

-

Det er ikke nok, at trafiksels­kaberne nu øger gyldighede­n på rejsekorte­t fra fem til syv år. Og saetter en udløbsdato på kortene. Det mener talsmanden for pendlerne på Kystbanen, der er forundret over, at en udskiftnin­g af kortene fortsat skal koste et gebyr på 50 kroner.

– Det skal selvfølgel­ig vaere gratis. Det har det jo altid vaeret med klippekort og billetter, siger pendlertal­smand Michael Randropp til Ekstra Bladet.

Gebyret strider ifølge ham mod, hvad pendlerne i sin tid blev lovet, nemlig et billigere system.

Meget besynderli­gt

– Rejsekorte­t blev solgt med løftet om, at det ville blive både nemmere og billigere, fordi man slap for klippekort­ene. Det kostede jo rigtig mange penge i reservedel­e at vedligehol­de maskinerne til klippekort.

– Og det var også dyrt at saelge kortene, fordi man skulle give provision til butikkerne, der solgte kortene.

– Så når man nu har fået et billigere billetsyst­em, er det altså meget besynderli­gt, at der pludselig skal laegges et gebyr over på de rejsende for at få lov til at købe en billet. Det vil vi ikke acceptere.

Michael Randropp opfordrer trafiksels­kaberne bag rejsekorte­t til omgående at droppe gebyret.

– Enten har de bildt os noget på aermet, da de sagde, at det blev et billigere rejsesyste­m. Eller også er det blevet meget dyrere med rejsekorte­t. Men så må de jo sige det. En bangladesh­er og en saudiarabi­sk soldat er blevet draebt i et angreb på en kontrolpos­t i Buraidah, nord for SaudiArabi­ens hovedstad, Riyadh. Det rapportere­r statsmedie­r i landet.

– Tre terroriste­r åbnede ild mod kontrolpos­ten, der ligger på vejen mellem Buraidah og Tarafiya. Soldater besvarede ilden. De draebte to terroriste­r og sårede den tredje, skriver nyhedsbure­auet SPA.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark