Ekstra Bladet

Real Madrid var en drøm

-

– Det var LYSET for mig, det var Real Madrid. Det var en drøm!

– Hvad gør lille Thomas fra Everton den første dag på jobbet?

– Roberto Carlos kom hen, lagde armen om mig og sagde: Kom med herover! Du skal sidde mellem Zidane og mig. Spillerne var jo på min side fra den første dag. Raul, Guti, Ronaldo, Beckham, Zidane … Og Figo, der har en svensk kone og kunne nogle svenske gloser.

– Hvordan opfattede du selv din rolle?

– Jeg fik et job dernede, og det forsøgte jeg at gøre så godt, jeg kunne. Og det var altså ikke dårligt det hele, kan jeg godt fortaelle. Jeg har set mine kampe, og jeg spillede gode kampe. Rigtig gode kampe!

– Du blev hurtigt udnaevnt som en slags skurk!

– Jeg kom jo til at se underlig ud, fordi begge backer var løbet, midtbanen og det hele var fremme sammen med angriberne, og så stod Ivan Helguera, Walter Samuel eller Johathan Woodgate og jeg alene dernede. Når modstander­ne kom buldrende, var vi kun os tre og målmanden, og pressen skrev: De duer jo ikke til forsvarssp­il … Hver dag kom der 100 pressefolk, og vi fik karakterer til traening.

– Er det ikke bare en anelse stressende?

– Det tog min energi, det skal jeg aerligt indrømme. Det var en kaempe oplevelse at vaere så meget på i så stor en klub med så mange stjerner. Galacticos … Det var enormt. Jeg kan ikke sige det bedre, end at det var så stort, at man ikke kunne tage fat og holde sig fast. Man måtte bare flyde med det enorme hav af mennesker og oplevelser.

– Som en flod?

– Det var sgu ikke nogen flod. Det var Stillehave­t, der bare kom vaeltende! Ekstremt overvaelde­nde. Det var jo ikke bare fodbold, men pludselig skulle man stille til fotoshoot for Sony, Audi … Jeg var draenet for energi, når jeg endelig kom i seng. Der var hele tiden mennesker rundt om dig. Fans, journalist­er. Overalt. Hele tiden.

der noget, du aergrer dig – Er over?

– Jeg skulle nok vaere blevet lidt laengere. Fabio Capello sagde: Jeg vil ikke bruge dig, du må gerne finde en ny klub! Jeg havde et år tilbage og skulle måske have sagt: Jeg bliver og kaemper min chance. Men jeg fortryder ikke, jeg tog til Celtic.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? – Det var en kaempe oplevelse at vaere så meget på i så stor en klub med så mange stjerner. Galacticos … Det var enormt, siger Thomas Gravesen om tiden i den hvide Realtrøje.
FOTO: ALL OVER PRESS – Det var en kaempe oplevelse at vaere så meget på i så stor en klub med så mange stjerner. Galacticos … Det var enormt, siger Thomas Gravesen om tiden i den hvide Realtrøje.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark