Ekstra Bladet

NOGET VAERRE LORT!

ASTANA-RYTTERNE BEGRAEDER TABET: Luis Léon Sánchez udgik med en braekket albue og fire braekkede ribben

-

Det er skidesvaer­t at saette ord på. Han er en stor motor, og vi kommer til at savne ham de naeste 20 dage

LA-ROCHE-SUR-YON (Ekstra Bladet): – Det er noget vaerre lort. Intet mindre.

Sådan faldt den første bemaerknin­g fra Michael Valgren, efter at han var kommet i mål og skulle gøre status efter tabet af Luis Léon Sanchez på 2. etape.

Den staerke spanier styrtede i et uopmaerkso­mt øjeblik og braekkede albuen og fire ribben.

Den slags skader rejser man sig ikke efter, og hans evner kommer danskerhol­det nu til at mangle resten af Touren og ikke mindst på dagens holdløb, hvor han ellers havde vaeret en af de helt store motorer.

– Han er en super staerk rytter, så det er noget lort. Det er skide svaert at saette ord på. Han er en stor motor, og vi kommer til at savne ham de naeste 20 dage.

– Det betyder mere arbejde generelt. Det er bare traels. Det eneste positive er, at der nu er mere plads i bussen. Der er ikke andet at sige til det, end at det er lort, siger Michael Valgren.

Et klassement-slag

For Jakob Fuglsang er det et ekstra stort minus i bestraebel­serne på at nå podiet.

Luis Léon Sánchez skulle nemlig både have sikret holdet et haederligt resultat på holdløbet, men også have hjulpet Fuglsang senere i løbet.

– Det er en skam. Isaer med henblik på holdløbet, hvor han ville have vaeret en af de staerkeste. Det kommer til at koste ekstra for os alle, for vi vil kun vaere syv. Vi skal dele arbejdsbyr­den, og vi får ikke så meget hvile. Vi kommer til at mangle de 20-25 sekunder, han skulle have trukket.

– Det er et stort slag for holdløbet og for resten af løbet. Men shit happens, siger Jakob Fuglsang, der erkender, at det får konsekvens­er på dagens holdløb:

– Vi har en ret klar plan, men med ham ude er det endnu vigtigere, at vi passer på hinanden, og at vi kommer så langt som muligt med syv ryttere. Vi skal køre smartere, siger den danske kaptajn.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark