Ekstra Bladet

Ruten er alt for farlig

-

LA-ROCHE-SUR-YON (Ekstra Bladet): Selvom en dansk fan kaldte smilene frem ved Astana-bussen, da hun kaldte på ’skatter’ og fik et dusin danske maend – heriblandt Michael Valgren – til at vende sig reflektori­sk, var det aergrelse og forbitrels­e, der praegede stemningen ved bussen efter 2. etape.

Yderst populaere og for holdet tilsvarend­e vigtige Luis Léon Sánchez styrtede på etapen og udgik staerkt forpint med adskillige brud, hvilket alvorligt forringer holdets styrke forud for dagens holdtidskø­rsel.

Det er, hvad der kan ske, men Astana-manager Dmitrij Fofonov mener, at Tourarrang­ør ASO spiller højt spil med rytternes sikkerhed til fordel for underholdn­ingsvaerdi­en i en spektakula­er rute.

– Der er mange forhindrin­ger på vejen – isaer i denne region i Frankrig. Alt for mange. Det var helt skørt lørdag, og det var det igen søndag, siger Dmitrij Fofonov.

– Luis Léon prøvede at fortsaette. Han ville fortsaette. Han er ikke nyprofessi­onel, og styrt er ham ikke fremmed. Han forstår at lide i sadlen, og han ved, at han er en vigtig rytter på holdet, men det var bare ikke muligt for ham. Han kunne ikke fortsaette.

– Det er et slag for os, uden tvivl, for vi er kun syv ryttere, og Luis Léon er en vigtig rytter for os i tidskørsle­rne. Vi kan intet gøre. Ikke andet end at fortsaette og gøre vores bedste, og det vil vi gøre, siger Fofonov.

Ingen når til Paris

Fuglsang er enig med sin chef og sammenlign­er etapen med computersp­illet Super Mario, hvor man skal bevaege sig gennem et landskab fyldt med forhindrin­ger.

– Det var en dag, hvor vi skal køre forhindrin­gsløb med rundkørsle­r og vejheller og vejbump. Det var svaert at sidde i feltet, sagde Fuglsang, da han kølede ned efter den braendende varme dag i sadlen.

Fofonov aergrede sig også over søndagens finale, hvor ruten med to kilometer til mål slog et skarpt sving til højre og derpå førte feltet i en bue rundt mod den sidste kilometer, hvorefter ruten krydsede sig selv ved at løbe under en bro 500 meter fra stregen.

Netop, da feltet i høj fart svingede til højre med to kilometer igen, skete et styrt, der lod kun en lille gruppe ryttere spurte om sejren.

– Det havde vaeret muligt at slutte på en lige, bred straekning på tre kilometer, så sprinterne kunne komme til, men i stedet slog ruten en åndssvag krølle om sig selv frem mod den sidste kilometer, siger Fofonov.

– Det er nok underholde­nde for tilskuerne at se rytterne køre rundt på den måde, men det er ikke sikkert. Sikkerhede­n kommer åbenbart i anden raekke, sagde Fofonov.

– Det kan gøres bedre. Vi ønsker alle et godt, spaendende løb hver dag, men man skal altså huske på, at vi skal igennem et tre uger langt løb. Hvis sikkerhede­n bliver sat på spil hver eneste dag, er der jo ingen, der når til Paris.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP/RITZAU/SCANPIX ?? Astanas sportsdire­ktør Dmitrij Fofonov var oppe i det røde felt efter 2. etape.
FOTO: CLAUS BONNERUP/RITZAU/SCANPIX Astanas sportsdire­ktør Dmitrij Fofonov var oppe i det røde felt efter 2. etape.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark