Ekstra Bladet

Gyselig generalprø­ve Astana ydmyget i Schweiz

-

LA-ROCHE-SUR-YON (Ekstra Bladet): Da Astana i etapeløbet Schweiz Rundt holdt generalprø­ve på Touren og testede forskellig­e ting, gik det helt galt på det indledende holdløb.

Distancen på 18,3 km var godt og vel det halve af Tourens ditto, og ruten i Schweiz var mere flad. Men alligevel fint at teste det sjaeldne setup under en konkurrenc­e. Men alt gik galt. Jesper Hansen og Dimitrij Grusdev blev hurtigt sat af, og de fire øvrige ryttere kunne ikke holde farten oppe.

Resultat: Astana kunne kun slå det lille Nippo-Vini Fantini-hold og tabte 1.18 minutter til BMC, der også kørte i Tour-konfigurat­ion.

Faldt fra hinanden

En regulaer katastrofe, der afstedkom endog meget store panderynke­r hos kendere af sporten.

Grunden til misaeren var, at der af en af holdets traenere blev lagt en plan, hvor rytterne skulle tage korte, men eksplosive føringer. Det lyder effektivt, men kan faktisk vaere det modsatte.

– Når forreste mand slår ud, mister man en cykellaeng­de. Og når man kører med mange skift, mister man mange cykellaeng­der. Og det skal der kompensere­s for med højere fart, siger Rune Larsen, der har stået for planlaegni­ngen

Magnus Cort var i Schweiz med til sit første holdløb med Astana, og han blev overrasket, da han så planen.

– Jeg spurgte ind til det og fik at vide, at ’Astana skal tage tid på stigninger­ne’.

– Det var irriterend­e. Det faldt fuldstaend­ig fra hinanden. Vi sad fire mand tilbage lidt over halvvejs, og vi var alle sprunget i luften undtagen Jakob.

– De sidste seks kilometer var helt flade på en hovedvej, der kunne vi slet ikke holde farten. Vi var tre mand, der ikke kunne traede en bule i en blød hat, siger Magnus Cort.

En laerestreg

under Touren.

Når forreste mand slår ud, mister man en cykellaeng­de

Jesper Hansen var også med, og han glaeder sig over, at der er blevet rettet op på en masse ting.

Der kunne vi slet ikke holde farten. Vi var tre mand, der ikke kunne traede en bule i en blød hat

– Det var godt, at der var et holdløb i Schweiz Rundt, så vi ikke fik ’køreturen’ her i Touren i stedet for. Det var godt at få en laerestreg og traene lidt på det.

– Vi har nu en anden taktik med lidt laengere føringer, og vi har fået nogle gode motorer ind og er blevet staerkere, siger Jesper Hansen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark