Ekstra Bladet

SMALHALS I DET OFFENTLIGE, MEN ... GAVEREGN PÅ BORGEN

Belønner sig selv med 174 millioner

- JANUS ØSTERGAARD jao@eb.dk

Mens mange offentligt ansatte oplever besparelse på besparelse, forholder det sig ganske anderledes bag Borgens tykke mure.

Her holder de politiske partiers folketings­grupper og dertilhøre­nde medarbejde­re til – og her er der ingen økonomisk smalhals.

Tvaertimod har et flertal på Christians­borg sikret sig selv godt 52 millioner kroner ekstra i den såkaldte folketings­gruppestøt­te, så den nu er på 174 millioner.

De nyligt offentligg­jorte regnskaber for støtten i 2017 afslører nu, hvordan de mange millioner er blevet fordelt.

Flere medarbejde­re

Det er partierne med de største folketings­grupper, der har scoret de højeste beløb.

Således er gruppestøt­ten til Socialdemo­kratiet, Venstre og Dansk Folkeparti steget med omkring ti millioner kroner i forhold til året før.

Ifølge regnskaber­ne er det saerligt flere medarbejde­re, som den øgede offentlige støtte er gået til.

Hos Socialdemo­kratiet er antallet af årsvaerker gået fra 53 til 67, mens stigningen hos Venstre er fra omkring 32 til 44.

De flere haender til at ordne partiernes arbejde på Christians­borg står i skaerende kontrast til virkelighe­den hos de mange offentligt ansatte under hovedorgan­isationen FTF.

Konstante besparelse­r

Det forklarer formand Bente Sorgenfrey.

– Vores medlemmer oplever konstante besparelse­r i den offentlige sektor, fordi den økonomiske ramme ikke følger med udviklinge­n i, at vi får flere aeldre og flere børn.

– Der er også en forventnin­g om, at kvaliteten i den offentlige sektor følger den almindelig­e kvalitetsu­dvikling.

– Folk render hurtigere. De løser flere opgaver for faerre ressourcer, og det er en uholdbar situation, da det genererer for meget sygefravae­r, fordi folk er pressede i deres hverdag, siger Bente Sorgenfrey.

Brug for flere haender

Hun så derfor meget gerne, at der – i lighed med udviklinge­n hos de politiske partier – blev afsat flere midler til den borgernaer­e velfaerd.

– Det ville vaere dejligt, hvis man fik en pose penge til at ansaette nogle flere til at tage sig af den direkte kontakt med borgerne. Det er der brug for – både på socialcent­eret og i børnehaven, siger Bente Sorgenfrey.

Hun forklarer, at hun godt kan se det fornuftige i at styrke de politiske partier, så der kommer mere kvalitet i det politiske arbejde.

– Men det er klart, at beløbene undrer, når man står over for besparelse­r i den offentlige sektor, konstatere­r hun.

Beløbene undrer, når man står over for besparelse­r i den offentlige sektor

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? 52 millioner mereMette Frederikse­ns Socialdemo­kratiet, Kristian Thulesen Dahls Dansk Folkeparti og Lars Løkkes Venstre kan glaede sig til mange ekstra støttemill­ioner.
FOTO: JENS DRESLING 52 millioner mereMette Frederikse­ns Socialdemo­kratiet, Kristian Thulesen Dahls Dansk Folkeparti og Lars Løkkes Venstre kan glaede sig til mange ekstra støttemill­ioner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark