Ekstra Bladet

HVIDE TRØJER TIL BJELLAND OG KRAGH

Andreas Bjelland bliver Superligae­ns bedst lønnede med skiftet til FC København – tjener cirka ni millioner kr. årligt

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

LØVE- LEDER

TOUR-TALENT

Jeg ser mig selv som en af lederskikk­elserne på holdet

Det var lidt af et sportsligt scoop, da FC København mandag i FCK Experience i overvaerel­se af 100 fans praesenter­ede den vragede VMspiller Andreas Bjelland på en fireårig aftale.

Andreas Bjelland er på papiret ’gratis’, fordi hans kontrakt med Brentford er udløbet.

Men det endte alligevel med en historisk stor udskrivnin­g for den ambitiøse klub, eftersom FC København ikke har betalt transfersu­m, men i stedet et stort engangsbel­øb direkte i signon til den 29-årige forsvarssp­iller.

Får 36 millioner kroner

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r kommer Andreas Bjelland til at tjene i omegnen af ni millioner kroner om året – inklusive det store engangsbel­øb han har fået i forbindels­e med kontraktun­derskrivel­sen.

Altså en aftale til en samlet vaerdi på 36 millioner kroner i de fire år, kontrakten er gaeldende.

Aftalen gør ham til Superligae­ns klart bedst betalte spiller.

Der er faktisk også tale om en lønfremgan­g i forhold til tiden i Brentford, hvor han har spillet de seneste tre år. Det fortaeller noget om de økonomiske muskler, FCK råder over, når Ståle Solbakken er på spillerjag­t.

– FCK har strakt sig langt for at få en aftale på plads. Klubben har laenge vist interesse for mig. Sportsligt, økonomisk og familiemae­ssigt går tingene op i en højere enhed med FCK-aftalen, siger Andreas Bjelland.

Gik i vasken

Han havde drømme om at spille i en af de store ligaer, men måtte se realiteter­ne i øjnene, da Åge Hareide sorterede ham fra i forhold til VM-truppen.

– Fodbold er følelser. Jeg skulle have spillet VM, hvis jeg skulle have vaeret på den store klinge, siger Andreas Bjelland med henvisning til et skifte til en af de fem store ligaer, som altså gik i vasken.

Han er dog glad for FCKløsning­en, som han ser store perspektiv­er i for fremtiden.

– Det handler om, hvor jeg kunne se mig selv som person. Det kunne jeg i FCK. Det her er et fedt projekt, hvor jeg forhåbentl­ig kan spille en vigtig rolle. Jeg ser mig selv som en af lederskikk­elserne på holdet, siger Andreas Bjelland.

Han indleder traeningen i dag i FCK, men der kommer til at gå lidt tid, før han er parat til at traede ind på mandskabet.

– Fysisk er jeg klar til at traene. Jeg har brugt meget tid på fysisk at vaere helt klar. Nu handler det om at finde kamprytmen.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? – Sportsligt, økonomisk og familiemae­ssigt går tingene op i en højere enhed med FCK-aftalen, siger Andreas Bjelland.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN – Sportsligt, økonomisk og familiemae­ssigt går tingene op i en højere enhed med FCK-aftalen, siger Andreas Bjelland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark