Ekstra Bladet

POLITIET: DRABSMAEND GIK MÅLRETTET EFTER OFFER

Mange efterforsk­ere er sat ind i jagten på tre maend, som skød og draebte en tidligere bygningsar­bejder i en vestsjaell­andsk landsby

- METTE FLECKNER DAN BJERREGAAR­D SUNE FISCHER fleck@eb.dk; db@eb.dk; fish@eb.dk

Et stort antal politifolk er sat ind i efterforsk­ningen af drabet på den 29-årige Nick Jørgensen i den vestsjaell­andske landsby Mullerup naer Kalundborg.

Han blev skudt og draebt søndag morgen lidt i ni, da tre maskerede maend traengte ind i et hus på Mullerupve­j 11, hvor Nick Jørgensen opholdt sig.

– Gerningsma­endene gik målrettet efter ham. Det er vi ikke i tvivl om, siger efterforsk­ningschef Kim Løvkvist, fra Midt- og Vestsjaell­ands Politi.

Da de tre maend kom ind i huset, blev Nick Jørgensens kaereste ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r beordret ind i et andet lokale, hvorefter der blev skudt mod den naesten 190 cm høje og godt 100 kilo tunge Nick Jørgensen.

Offeret endte dog liggende død udendørs – ved et vindue ind til huset. Om han forsøgte at undslippe gennem vinduet, eller hvad der skete i forbindels­e med drabet, er ikke klarlagt.

Ruder knust

Heller ikke gerningsma­endenes måde at traenge ind i huset på er officielt kendt, men flere vinduesrud­er og vinduet i en dør er knust.

Søndag eftermidda­g holdt politi og retslaeger ligsyn over den afdøde på stedet, inden han blev lagt i en grøn ligpose og kørt vaek af Falcks rustvogn. I dag skal han obduceres. Indtil videre vil politiet ikke røbe, hvor mange gange Nick Jørgensen blev skudt eller, om der blev brugt flere skydevåben mod ham.

Flygtede i grå bil

Gerningsma­endene flygtede i en mindre grå bil i retning mod Gørlev. Politiet har fået henvendels­er om køretøjet, men erkender, at de ikke har mere praecise detaljer om bilen.

Den 29-årige Nick Jørgensen, der tidligere har arbejdet som jord- og betonarbej­der, havde ikke fast adresse i huset på Mullerupve­j, men kom fra Korsør.

Flere kilder beskriver ham som en person, der ikke var bange for nogen eller noget, og godt kunne rage sig uklar med andre.

Ekstra Bladet erfarer, at Nick Jørgensen var kendt af politiet i forvejen. En oplysning, politiet ikke vil kommentere.

I stedet lyder det, at man efterforsk­er bredt og forfølger flere spor, men at man er interesser­et i at høre fra folk, som har en viden – eller som har hørt historier ude i miljøet – om hvorfor Nick Jørgensen blev draebt.

Stille ved huset

Da Ekstra Bladet i går kom forbi gerningsst­edet, var der stille omkring huset. Kun politiets afspaerrin­gsbånd vidnede om gårsdagens hektiske aktivitet med kriminalte­knikere i blå dragter og politihund­e, som søgte efter spor.

En blomsterbu­ket var lagt taet ved huset blandt blomster i krukker på stedet, hvor Nick Jørgensen døde.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Liget af den 29-årige bliver kørt bort. I dag skal han obduceres.
FOTO: KENNETH MEYER Liget af den 29-årige bliver kørt bort. I dag skal han obduceres.
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Plader er sat op foran et knust vindue. Mellem blomster i krukker ligger en frisk buket.
FOTO: PER RASMUSSEN Plader er sat op foran et knust vindue. Mellem blomster i krukker ligger en frisk buket.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark