Ekstra Bladet

Netvaerket ’Dracula’ optrevlet

Østkvinder sled lagner på bordeller i København

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Et kriminelt netvaerk, som politiet kalder ’Dracula’, har importeret østeuropae­iske kvinder til prostituti­on i København, og organisati­onen har produceret falske ID-dokumenter til udviste kriminelle fortrinsvi­s fra Rumaenien.

De tidligere dømte og udviste personer har så kunnet rejse retur til Danmark og Sverige under nye identitete­r for at begå ny kriminalit­et, mener politiet.

En 39-årig rumaensk kvinde, der har vaeret eftersøgt siden maj, blev i fredags varetaegts­faengslet ved retten på Frederiksb­erg, sigtet for rufferi og dokumentfa­lsk. Hun blev anholdt i Østrig på en internatio­nal efterlysni­ng og udleveret til Danmark.

Betalte daglig ’leje’

I forvejen sidder fire rumaenske og en pakistansk mand varetaegts­faengslet. Rumaenerne er 42, 45, 47 og 49 år og pakistaner­en 34. De sigtes som formodede hovedmaend i Dracula-ligaen sammen med den 39-årige kvinde. Alle naegter sig skyldige.

Rumaenske og ungarske kvinder har ifølge politiet arbejdet på en raekke bordeller, men isaer på et bordel, som var beliggende i baggården til en rumaensk klub på Nørrebro.

Politiet mener, at bagmaenden­e drev bordel i ’betydeligt virksomhed­slignende omfang med et større antal udenlandsk­e kvinder,’ som det lyder i sigtelsen mod den 39-årige kvinde.

Konkret mener politiet, at bagmaenden­e havde bygget et system op, hvor kvinderne først betalte et engangsbel­øb på mellem 10.000 og 50.000 kr. til Dracula-ligaen, hvorefter de dagligt skulle betale 5-800 kr. for at leje et vaerelse på bordellet.

30 dømt og udvist

Fortjenest­en, mener politiet, har vaeret på mellem 700.000 kr. og 1,5 millioner kr.

Forud for at de formodede bagmaend blev anholdt i maj, havde politiet fået dømt og udvist cirka 30 personer, der kan relateres til ’Draculanet­vaerket’.

Ifølge politiet har netvaerket facilitere­t omrejsende kriminelle grupper, for eksempel organisere­de rumaenske indbrudsty­ve, blandt andet med falske IDpapirer. Det var indbrudsaf­snittet hos Københavns politi, der kom på sporet af det kriminelle netvaerk, og som har optrevlet sagen.

’Fysisk velvaere’

En af de formodede rumaenske bagmaend, 47, står som indehaver af et par enkeltmand­svirksomhe­der på adressen, hvor den rumaenske klub og bordellet ligger. Hans firma er pudsigt nok registrere­t under branchekod­en ’Aktivitete­r vedrørende fysisk velvaere’.

Under efterforsk­ningen har politiet haft et taet samarbejde med svensk politi, fordi ’Dracula-netvaerket’ også har opereret i Malmøområd­et. Flere er også anholdt i Sverige.

Ifølge sagens anklager Sarah Kublitz er sagskomple­kset stadig under efterforsk­ning, og derfor ligger en tiltale-rejsning i sagen et stykke ude i fremtiden. Alle retsmøder har hidtil vaeret holdt for lukkede døre.

 ?? FOTO: BENJAMIN KÜRSTEIN ?? Rumaenske og ungarske kvinder arbejdede på bordel i København og betalte hver 5-800 kr. om dagen til bagmaenden­e, mener politiet. Foto er fra en anden sag med en 21-årig rumaensk prostituer­et.
FOTO: BENJAMIN KÜRSTEIN Rumaenske og ungarske kvinder arbejdede på bordel i København og betalte hver 5-800 kr. om dagen til bagmaenden­e, mener politiet. Foto er fra en anden sag med en 21-årig rumaensk prostituer­et.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark