Ekstra Bladet

Weinstein erklaerer sig ikke skyldig

- FOTO: AP

Den tidligere filmproduc­ent Harvey Weinstein erklaerede sig i går ved en domstol i New York ikke skyldig i den tredje sigtelse mod ham om, at han skulle have forulempet en kvinde seksuelt i 2006.

I forvejen er Weinstein sigtet i to andre sager, hvor han ligeledes har naegtet sig skyldig.

Dommer James Burke afviste en anmodning fra anklageren om at saette Weinstein i husarrest.

I stedet får den 66-årige tidligere filmproduc­er lov at vaere på fri fod. Det var en noget anderledes trafikmeld­ing, der forleden kunne høres i tyske bilradioer.

En luftballon var nemlig nødt til at foretage en nødlanding på en motorvej naer byen Viersen i det vestlige Tyskland på grund af tekniske problemer med dens gasbraende­r. Det skriver dpa. Ingen kom til skade i forbindels­e med episoden, da piloten fik landet ballonen sikkert.

Han har lagt en kaution på en million dollar i maj, hvor han var for retten for at svare på anklager om, at han har forgrebet sig på to andre kvinder i 2004 og i 2013.

Weinstein har flere gange afvist alle anklager om, at han skulle have haft sex med kvinderne mod deres vilje.

Voldtaegt og overgreb

Den tidligere så succesfuld­e filmmands karriere ligger i ruiner, efter at han er blevet beskyldt for at have begået voldtaegt og andre seksuelle overgreb mod over 70 kvinder. De fleste af kvinderne er unge skuespille­rinder og andre ansatte i filmbranch­en, hvor Weinstein i mange år har vaeret et stort navn.

Beskyldnin­gerne mod ham blev startskudd­et på MeToo-bevaegelse­n, der på sociale medier bredte sig over det meste af verden.

Her stod tusindvis af kvinder frem og fortalte om overgreb begået af magtfulde maend inden for underholdn­ingsindust­rien, erhvervsli­vet og i politik. Ritzau/Reuters

Luftballon på afveje

har under en Rolling Stones-koncert i Warszawa kritiseret, at dommere i Polen tvinges til at gå på pension. Det sker med en ny reform, der nedsaetter pensionsal­deren fra 70 til 65 år. – Jeg er for gammel til at vaere dommer, men jeg er ung nok til at synge, sagde Jagger fra scenen på delvist polsk, skriver avisen Gazeta Wyborcza.

 ?? FOTO: AP ?? Harvey Weinstein i retssalen i New York i går.
FOTO: AP Harvey Weinstein i retssalen i New York i går.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark