Ekstra Bladet

FEM TILBAGE I GROTTEHELV­EDET

FRØMANDSAK­TION I THAILAND OPNÅR NY SUCCES: I alt otte fodbolddre­nge er nu reddet ud fra Tham Luang Cave

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

I går lykkedes det dykkere at redde yderligere fire fodbolddre­nge ud fra Tham Luang-grotten i Thailand.

Det betyder, at i alt otte af drengene nu er evakueret.

Fire drenge var i nat fortsat tilbage i det mørke dyb sammen med deres 25-årige fodboldtra­ener. Det forventes, at de skal forsøge at forlade grotten i dag.

Aktionen gik hurtigere end planlagt – hver dreng kom ud to timer hurtigere, end man havde troet

Kun 38 centimeter

Vejen ud til friske luft er lang og trang – på det smalleste sted blot 38 centimeter på den ene led og 71 cm på den anden.

Narongsak Osatanakor­n, der leder operatione­n, fortalte i aftes på en pressekonf­erence, at operatione­n var gået godt,

– Vi er glade for at have reddet fire mere, siger han.

Alle fire drenge er nu blevet transporte­ret til det lokale hospital, hvor de modtager behandling. Narongsak Osatanakor­n oplyste dog intet om drengenes tilstand.

Han fortaeller, at det store hold af dykkere har kunnet gennemføre aktionen hurtigere, end de havde troet, og at de har formået at fragte hver dreng ud to timer hurtigere, end man havde planlagt.

På pressekonf­erencen fortalte Narongsak Osatanakor­n, at drengene og traeneren, der er tilbage i grotten, er ved godt helbred og mod. Fire vildsvin

På Facebook betegner også også den thailandsk­e flådes frømandsko­rps Navy Seals mandagens bjaergning som vellykket. De militaere frømaend spiller en central rolle i redningsak­tionen.

– To dage, otte vildsvin, lyder det fra specialsty­rkerne med henvisning til fodboldhol­det, der kalder sig selv ’Vildsvinen­e’.

Midt på aftenen lokal tid redningsak­tionen blev indstillet. Myndighede­rne forventer at genoptage indsatsen her til morgen.

Det er dog uvist, om redderne forventer at få alle fem personer ud i løbet af i dag, eller om det kan tage flere døgn endnu.

 ??  ??
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Den danske dykker Ivan Karadzic håber at vende tilbage til redningsar­bejdet.
FOTO: RITZAU SCANPIX Den danske dykker Ivan Karadzic håber at vende tilbage til redningsar­bejdet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark