Ekstra Bladet

HELD OG LYKKE, METTE

-

ANTALLET AF FLYGTNINGE og migranter har betydning.

Det er alle partier i Folketinge­t efterhånde­n nået frem til. Nogle mere end andre. Nu skriver Mette Frederikse­n det så også i en kronik i Berlingske. Med følgesaetn­ingen, at ’derfor skal vi skabe et mere retfaerdig­t og humant asylsystem, hvor mennesker ikke laengere drukner i Middelhave­t, vi stopper for den spontane asylansøgn­ing.’ fordi

HERI ER DET OGSÅ vanskeligt at vaere uenig.

Men hvorfor er det så, at Socialdemo­kratiet afviser flere kvoteflygt­ninge i Danmark? Er det ikke netop det ’retfaerdig­e og humane asylsystem’? Her sikres, at der er tale om flygtninge modsat migranter, der blot foretraekk­er Danmarks eller

EU-landes velfaerdsy­delser frem for at vaere andre med til at opbygge deres eget land. DE SENESTE UGER har vist, at de 28 lande i EU i øjeblikket ikke magter at finde en faelles løsning på migrant-krisen. Det er i en del medier blevet fremlagt, som om Tysklands kansler Merkel er lykkedes med at få nye aftaler på plads. Det vil dog vaere klogest at vente se det fungere, før man tror det. Merkel synes mest af alt at have løst et sammenbrud i sin egen regering på grund af migrant-spørgsmåle­t.

Hvorfor er det så, at Socialdemo­kratiet afviser flere kvoteflygt­ninge i Danmark? Er det ikke netop det ’retfaerdig­e og humane asylsystem’?

EU’S ASYLSYSTEM er reelt brudt sammen. Det er blevet hvert land for sig selv. Graenserne vogtes flere steder nidkaert stik mod idéen i det europaeisk­e faellesska­b.

Mette Frederikse­n skriver om at hjaelpe med at løfte Afrika. Så strømmen af migranter herfra standses.

HERTIL KAN MAN kun sige: Held og lykke med at få Frankrig, Spanien og Italien til at acceptere, at deres landbrugs- og gartneri-industri fratages EUstøtten og vi oven i dette lader afrikanern­e konkurrere med dem på lige vilkår. For det er vel blandt andet, hvad der skal til, hvis det ikke endnu en gang skal blive ved snakken om at ’hjaelpe Afrika’.

METTE FREDERIKSE­N og Socialdemo­kratiet erklaerer fuld af god vilje. Men naegter at sig i det hele taget se den gode viljes fallit. Godhed viser sig kun i, hvad man gør og ikke i, hvad man siger.

Antallet af flygtninge og migranter har betydning, ja. Helt rigtigt, Mette.

Derfor skal man vel netop tage imod dem, der vi skal reddes? Nemlig kvoteflygt­ningene. Som skrevet før på lederplads: Danmark bør tage 2500 kvoteflygt­ninge om året. Her må vi gerne gå forrest. Og tilmed gerne anvende det som en ret til at afvise alle andre.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Mette Frederikse­n og Socialdemo­kratiet erklaerer sig fuld af god vilje.
FOTO: STINE TIDSVILDE Mette Frederikse­n og Socialdemo­kratiet erklaerer sig fuld af god vilje.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark