Ekstra Bladet

Langt op til Laudrup

-

var sgu’ laenge om at ENDELIG! DET blive tirsdag. Når man nu har vaennet sig til VM-kampe naermest dagligt, så er det altså en kold tyrker med kampfrie dage.

Det er to virkelig fede semifinale­r vi kan se frem til – og det helt store brag er selvfølgel­ig Frankrig-Belgien. Med kig på de fire tilbagevae­rende hold, så er der ingen tvivl om, at det er den moralske finale – hvis man da kan tale om sådan en.

Begge hold har i min verden vaeret klart bedre end både Kroatien og England, så det er en ren laekkerbis­ken vi skal se.

Det er muligt, at fodbolden ikke kommer helt hjem, men det er fedt, at England langt om laenge er blandt de sidste hold ved et VM

hold, der bare FRANKRIG LIGNER ET bliver bedre og bedre som turneringe­n skrider frem – og selvom de kører en stram defensiv organisati­on, så er det langt fra noget destruktiv hold. Når man har en fronttrio med Kylian Mbappe, Antoine Griezmann og Oliver Giroud, så vil det da også vaere en hån mod fodbolden, hvis man spiller en semifinale med håndbremse­n trukket.

Jeg ved godt, at Uruguay manglede Edinson Cavani og at det var en stor svaekkelse i 1/8-finalen mod Frankrig, men franskmaen­dene havde fuldstaend­igt styr på den kamp. Der blev ikke givet ved dørene og sådan forventer jeg også kampen mod Belgien udspiller sig.

Jeg må også sige, at hvis der er et hold, der kan gøre ondt på Frankrig, så er det Belgien. De har turneringe­ns bedste omstilling­svåben med Eden Hazard og Kevin De Bruyne som sprudlende igangsaett­ere, måske VM’s bedste målmand i Thibaut Courtois – og på toppen er Romelu Lukaku et monster.

flot kamp de spillede DET VAR EN mod Brasilien, men den benovelse over de taktiske genistrege­r deler jeg ikke. De havde polstret sig mere defensiv, men hvem faen ville ikke gøre det mod Brasilien. Det er sgu’ da ikke raketviden­skab.

Lukaku ud på en flakkende kant. Ja, ja. Helt aerligt: Brasilien kørte dem ud på røv og albuer i anden halvleg, blev snydt for et straffespa­rk – og med mere effektivit­et have de lukket den kamp.

OK, Belgien kunne også have vundet 4-0 på kontramask­inen, men jeg synes de havde de berømte marginaler på deres side.

Så heldige kan de ikke vaere igen, så jeg ser Frankrig i finalen.

til at møde England HER KOMMER DE som har vaeltet hjemlandet i ren begejstrin­g – og jeg er med på bølgen. Det er muligt, at fodbolden ikke kommer helt hjem, men det er fedt, at England langt om laenge er blandt de sidste hold ved et VM.

Kampen mod Sverige kørte de fuldstaend­ig på cruise-control og Kroatien ser smadret ud efterhånde­n. Det er forståelig­t med to gigakampe, der begge endte i straffe.

have vaeret Danmark, DET KUNNE OGSÅ der stod i den semifinale mod England, men jeg tror nu kun det er her i kongeriget, at det er et issue. Jeg kan ikke forestille mig, at resten af verden savner Sverige, Island eller Danmark så sent i turneringe­n. Selv med de vildeste rødhvide-briller gør jeg heller ikke.

Sådan lidt på afstand havde vi jo dårligt fortjent at gå videre fra puljen – og selvom Kroatien-kampen rettede lidt op på indtrykket, så er fornemmels­en stadig, at vi ikke satte et ordentlig aftryk i turneringe­n.

Jo, Kasper Schmeichel og Simon Kjaer gjorde, mens vi fik et bevis for, at Chr. Eriksen stadig har et stykke vej op til Michael Laudrup.

Ellers var det en flad fornemmels­e og kigger vi fremad, så håber jeg Åge Hareide tør gøre noget ved den måde vi spiller fodbold på, hvis man igen skal vinde danskernes interesse ud over VM.

i tre kategorier. PROBLEMERN­E FALDER

Backs. Hvad er det helt praecis 1) de bibringer andet end at forsvare? Intet – og jeg savner offensive aktioner fra den kant.

Kanterne. Vi spiller stort set 2) uden indlaeg og gennembrud.

Angriberne. Får ikke meget at 3) arbejde med, men skaber heller ikke noget på egen hånd.

det svaert med DESVAERRE HAR JEG landsholde­t i øjeblikket. Jeg glaeder mig dårligt nok til de skal i gang med naeste kvalifikat­ion og sådan plejer jeg ikke at have det.

Så forhåbentl­ig bruger Åge Hareide sommerferi­en til at taenke over, hvad han vil med det danske landshold, hvis det naeste skridt skal tages.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Har det svaert Stig Tøfting har det svaert med det danske landshold lige nu, hvor han blandt andet mener, at Christian Eriksen stadig mangler et stykke for at nå op til Michael Laudrups styrke.
FOTO: LARS POULSEN Har det svaert Stig Tøfting har det svaert med det danske landshold lige nu, hvor han blandt andet mener, at Christian Eriksen stadig mangler et stykke for at nå op til Michael Laudrups styrke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark