Ekstra Bladet

JASON WATT: GROSJEAN SKAL UD

FOR DYR: Ekstra Bladets Formel 1-ekspert er ikke tvivl – Haas bør finde en erstatning til naeste år

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Fremgangen blev kort for Romain Grosjean, som atter befinder sig i det hul af fejl, ulykker og uheld, hvor han har tilbragt 80 procent af 2018-saesonen.

Fjerdeplad­sen i Østrigs Grand Prix var fremragend­e, og franskmand­en var uden skyld i saesonprem­ierens pitstop-fadaeser, men løbet på Silverston­e understreg­ede, at praestatio­nen på Red Bull Ring var undtagelse­n, som bekraefter reglen.

Romain Grosjean er og bliver en kaospilot.

Sådan er holdningen hos Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt efter de ti første løb.

Man rammer ikke sin egen teamkammer­at i starten af et løb. Det var dråben.

Lang snor

– Jeg tror, Grosjean saetter sig selv under stort pres, når han ikke er hurtigst i teamet. Han virker ikke som fremtidens Haas-mand, og jeg havde skilt mig af med ham, hvis jeg var Gene Haas og Günther Steiner. Han er en dyr dreng, hvis man gør det op i tabte VM-point og skader på materielle­t, mener Watt.

– Det så ikke godt ud, hvad Grosjean praesterer­ede. Han kørte langt hårdere, end evnerne raekker til, og det gør man bare ikke over for teamkammer­aten. Jeg tror desvaerre, at snoren hos Steiner er rigtig lang. Han var røget ud ved årets udgang, hvis det havde vaeret hos ethvert andet team.

Første omgang i et racerløb er altid kaotisk, men man bør tage ekstra hensyn, når teamkammer­aten ligger ved siden af. Fejltagels­en blev dyr for dem begge i mistede point.

– Jeg kender godt følelsen. For guds skyld, lad det ikke vaere teamkammer­aten, som er hurtigere end mig.

– Men det frikender ikke Grosjean. Tvaertimod er det kun et tegn på desperatio­n. En erfaren kører som Grosjean bør ikke give sig 99,9 procent i det sving, men snarere 90 procent, mener Jason Watt.

Allerede fredag sendte Romain Grosjean endnu et chassis til reparation, og vi er nu nået til det punkt, hvor Jason Watt ville gøre regnskabet op. Udregninge­n er så simpel, at den kan klares med papir og blyant.

Vil ikke knaekke ham

Franskmand­en tog en chance med skiftet til Haas og var vigtig for teamet saerligt i første saeson.

Men han er blevet for dyr i smadrede racere og mistede point.

– Det er jo ikke noget, som pludselig er opstået. Grosjean har altid vaeret en kaospilot. Hans første år hos Haas er naermest eneste undtagelse. Derfor får han så lang snor af Haas-ledelsen.

– Sympatisk nok har Steiner sagt, at han ikke vil knaekke Grosjean. Men du kan ikke have én ansat af medlidenhe­d; det er forretning, Grosjean koster mange millioner i praemiepen­ge, mener Watt.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Kaospilot Romain Grosjean koster Haas-teamet dyrt, når man gør det op i tabte VM-point og skader på materielle­t.
FOTO: ALL OVER PRESS Kaospilot Romain Grosjean koster Haas-teamet dyrt, når man gør det op i tabte VM-point og skader på materielle­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark