Ekstra Bladet

Haas-kører ramte teamkammer­at med vilje

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Haas’ udviklings­kørere Santino Ferrucci og Arjun Maini satte under Storbritan­niens Grand Prix nye standarder for teamkammer­ater i krig.

Dommerne viste ingen nåde efter søndagens F2-sprintløb, hvor Trident-kørerne var på kant med hinanden flere gange.

Tre forseelser udløste karantaene til 20-årige Ferrucci i de kommende to afdelinger – det vil sige fire løb i alt – samt bøder på i alt 66.000 euro (en halv million kroner).

Første episode var i løbet, hvor amerikaner­en ifølge dommeren tvang sin egen teamkammer­at af banen i sving fire, da inderen forsøgte en overhaling. For den blev han diskvalifi­ceret.

Den rigtig slemme var på nedvarmnin­gs-omgangen, hvor Ferrucci efter dommernes vurdering med vilje kørte ind i Maini. Det brud på det sportslige kodeks udløser karantaene og 60.000 euro i bøde.

Og endelig den helt skøre. I transit mellem supportpad­docken og pit-lane blev Ferrucci spottet med kun en handske på og en mobiltelef­on i den anden hånd. Hvilket er et brud på både det sportslige og tekniske reglement. Man må (heller) ikke køre racerbil og vaere på mobilen samtidig, og så er trådløse elektronis­ke enheder slet ikke tilladt i cockpittet. Her slap han med 6000 euro i bøde.

Måske ikke tilbage

Trident bakker 100 procent op om Arjun Maini.

Teamet kalder opførslen fra både Santino Ferrucci og dennes far for usportslig og uciviliser­et. Og der er ingen garantier for, at amerikaner­en vender tilbage efter sin karantaene.

– Konsekvens­erne kontraktma­essigt ser vores advokater på. I vores 12 år som team har vi aldrig set noget bare i naerheden af, hvad der skete. Vi undskylder for det show, som vi desvaerre stod for, skriver Trident på Twitter.

Som juniorkøre­re hos Haas refererer Santino Ferrucci og Arjun Maini til Günther Steiner.

Han havde for meget at se til efter løbet til at bekymre sig om de unge kamphaner.

– Jeg er klar over, at noget skete, men jeg har ikke nok informatio­n til at kommentere det. Jeg håndterer det i den kommende uge, sagde han.

I vores 12 år som team har vi aldrig set noget bare i naerheden af, hvad der skete

 ?? FOTO: ZAK MAUGER/ALL OVER PRESS ?? Santino Ferrucci havde for travlt med mobilen.
FOTO: ZAK MAUGER/ALL OVER PRESS Santino Ferrucci havde for travlt med mobilen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark