Ekstra Bladet

Hvide drømme

Søren Kragh Andersen har efter blot tre etaper i verdens største cykelløb erobret den hvide trøje – mere end han havde turde håbe på inden start

-

CHOLET (Ekstra Bladet): Som 23-årig Tour de Francedebu­tant er der ikke plads til store armbevaege­lser.

Det vidste Søren Kragh Andersen, da han blev udtaget til Team Sunwebs Tourhold.

Her er han udelukkend­e med for at køre for kaptajn Tom Dumoulin og sprinter Michael Matthews. Egne ambitioner kan han glemme alt om at udleve.

Alligevel måtte han i går en tur på podiet i Cholet for at modtage den hvide trøje som bevis på, at han efter holdløbet er feltets bedst placerede ungdomsryt­ter på en samlet ottendepla­ds.

– Det er super fedt at have trøjen.

– Drømmen var bare at komme til Tour de France, så det her er allerede en prik over i’et. Jeg håber, at der er mere at komme efter, siger den 23-årige fynbo.

Han er den blot anden dansker i den trøje. Søren Lilholt havde den på en enkelt etape tilbage i 1988, og navnebror Kragh Andersen betragter alt over det som en bonus.

Holdets fortjenest­e

– Ja, det er det.

– Jeg har ingen forhåbning­er. Jeg kan i hvert fald køre i den i morgen, hvor det er tilbage til arbejdet for Matthews og Tom, siger han.

Som den unge, ydmyge hjaelperyt­ter husker han på at naevne holdet, når han svinger sig op til at kalde det en fantastisk fornemmels­e at baere trøjen.

– Det er det helt klart. Men det er fordi, jeg kører på et af de bedste hold i verden. Det bringer mig i denne her situation. Selvfølgel­ig har jeg vaeret med til at skabe den, men det er holdets fortjenest­e.

– I cykelsport­en er Tour de France i en liga for sig selv. Og at have en trøje er da helt klart stort.

Håbet lever

– Altså, lige nu er det bare en trøje for mig, men traeder jeg et skridt tilbage og taenker på, at det er Touren, så er det helt klart en af de store dage i min karriere, siger Søren Kragh Andersen.

Der er dog begrundet håb for, at eventyret kan fortsaette lidt endnu.

Søren Kragh Andersen fører nemlig ungdomskon­kurrencen med solide 1.08 minutter ned til Sky-stjernefrø­et Egan Bernal, mens Astana-danskeren Magnus Cort er på tredjeplad­sen yderligere 14 sekunder efter.

Det er super fedt at have trøjen

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? – Drømmen var bare at komme til Tour de France, så det her er allerede en prik over i’et, siger Søren Kragh Andersen.
FOTO: RITZAU SCANPIX – Drømmen var bare at komme til Tour de France, så det her er allerede en prik over i’et, siger Søren Kragh Andersen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark