Ekstra Bladet

GRAENSELØS ARROGANCE

-

CHOLET (Ekstra Bladet):

FRANSKMAEN­DEalle dage haft det svaert med udlaending­e, NE HAR der totalt dominerer deres stolthed, Tour de France, og når nu den britiske storfavori­t Chris Froome trods dopingmist­anke er ved at bane sig vej til en femte sejr i løbet, er spaendinge­rne på sit højeste i Frankrig.

Alligevel vaelger Sky-manager David Brailsford i ufattelig, graenseløs arrogance at angribe den franske praesident for den internatio­nale cykleunion UCI, David Lappartien­t, ved at erklaere, at han har en mentalitet som en fransk lokalpolit­iker.

Franskmand­en er en bonderøv, MED ANDRE ORD: som ikke har begreb om storpoliti­k. Mener altså Brailsford.

Han kunne lige så godt have tømt en tank braendstof ud på det bål, der braender under Froome og hans holdkammer­ater. Få dage før løbet blev Froome pure frikendt for misbrug af astmamedic­in, men dopingmist­anken lever i så udtalt grad, at han er blevet mødt med buhråb og pibekoncer­t, når han har vist sig i Touren.

Selv har Froome erklaeret sin kaerlighed til Frankrig og respekt for løbet i et forsøg på at formilde masserne, og også den franske favorit Romain Bardet har manet til besindelse. Opbuddet af sikkerheds­folk omkring Sky-bussen er massivt, trusler om attentater på rytterne florerer på de sociale medier, og frygten for selvtaegt er udtalt.

altså at demonstrer­e ALLIGEVEL VAELGER BRAILSFORD sin eklatant ringe forståelse for massekommu­nikation ved at tale nedsaetten­de om den franske UCI-praesident. Og det tilmed netop frem mod dagens etape, som har mål i den lille by Sarzeau, hvor Lappartien­t er borgmester. Timingen kan naesten ikke vaere dårligere.

Brailsford­s udfald mod Lappartien­t følger flere episoder, hvor franskmand­en har udtalt sig negativt om Team Sky. Da en britisk parlaments­komite i marts konkludere­de, at Team Sky har udnyttet stoffet kortison til praestatio­nsfremmend­e formål snarere end bekaempels­e af astma og allergi, konstatere­de Lappartien­t, at den slags kun kan sidestille­s med snyd.

besluttede at henlaegge OG DA UCI OG WADA sagen om Froomes overdosis af astmamedic­in, konkludere­de Lappartien­t, at Team Skys økonomiske muskler havde sikret holdet et fordelagti­gt udfald af sagen.

Det er svaert at vaere uenig med Lappartien­t, men i Brailsford­s verden er det åbenbart utilstedel­igt, at en UCI-praesident stiller sig kritisk over for verdens maegtigste hold. Han er bedre vant, for den tidligere praesident Brian Cookson var en af drengene og havde sin søn på lønningsli­sten på holdet.

’Jeg lod tvivlen komme ham til gode, da han begyndte,’ sagde Brailsford forleden

Hvis Brailsford bekymrer sig om sin kaptajn og sit hold, er den melding ikke bare arrogant, men også umådeligt dum

om Lappartien­t. ’Han forstod åbenlyst ikke, hvad hans ansvar som praesident var. Jeg synes, han stadig har en lokal fransk borgmester­s mentalitet.’

om sin HVIS BRAILSFORD BEKYMRER SIG kaptajn og sit hold, er den melding ikke bare arrogant, men også umådeligt dum. Team Sky har i de seneste år beklaget sig over ’uansvarlig rapporteri­ng’ fra journalist­erne i Tourens pressekorp­s, men tiden må vaere inde til, at holdet kigger indad og får chefen til at holde op med at skide i naelderne konstant.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Sky-boss David Brailsford har kastet sig ud i et tåbeligt verbalt angreb på cyklingens franske førstemand og forøger dermed det negative pres på sit hold.
FOTO: ERNST VAN NORDE Sky-boss David Brailsford har kastet sig ud i et tåbeligt verbalt angreb på cyklingens franske førstemand og forøger dermed det negative pres på sit hold.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Opbuddet af sikkerheds­folk omkring Sky-bussen og Chris Froome er massivt, og trusler om attentater på rytterne florerer på de sociale medier.
FOTO: RITZAU SCANPIX Opbuddet af sikkerheds­folk omkring Sky-bussen og Chris Froome er massivt, og trusler om attentater på rytterne florerer på de sociale medier.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark