Ekstra Bladet

Det vilde vesten på Vestegnen

Fem sidder faengslet efter to skudepisod­er, men det har ikke stoppet volden

- FOTO: KENNETH MEYER js@eb.dk

Gaderne på Københavns Vestegn har lagt asfalt til 20 skyderier i år, og selvom politiet har fået varetaegts­faengslet fem maend for to skudepisod­er fra Ishøj og Albertslun­d, fortsaette­r skyderiern­e desvaerre.

I mandags klokken 21.07 affyrede to mørkklaedt­e maend på en scooter to-tre skud mod en sort VW Golf med to maend ved Brøndby Strand Station.

Et skud gik gennem tagkanten ved døren i førersiden, og et skud gik gennem frontruden og ramte bakspejlet inde i bilen. Tilsynelad­ende blev ingen af maendene ramt, selvom de kørte direkte til Glostrup Hospital, hvor politiet fandt den hullede bil og tilbagehol­dt maendene.

Efterlyser vidner

Politiet står uden spor af pistolmaen­dene, der flygtede i retning mod Vallensbae­k, og de efterlyser informatio­ner fra vidner eller personer med kendskab til sagen. Politiet kender ikke motivet til drabsforsø­get.

Pistol med lyddaemper

Et vidne har beskrevet, at pistolen var ’meget lang’. Der kan vaere tale om en lyddaemper, erfarer Ekstra Bladet.

Politiet vurderer, at der ikke er nogen sammenhaen­g mellem skyderiet i Brøndby og to nye skyderier i København samme aften.

Klokken 22.42 blev en 38årig mand fundet blødende og skudt gennem låret på Frederikss­undsvej over for cirka nr. 123. Vidner havde hørt skud, og en bil blev set køre fra stedet.

– Umiddelbar­t er der kun affyret det ene skud, siger efterforsk­ningsleder Knud Hvass.

En time senere, klokken 23.48, fik politiet en ny anmeldelse om skud i København, denne gang ved Glommensga­de og Saeterdals­gade på Amager.

Politiet fandt fire afskudte patronhyls­tre, men ingen var ramt. Politiet kender heller ikke motiverne til de to skyderier i København.

De 20 skyderier på Københavns Vestegn har ikke en rød tråd, men politiet er ikke i tvivl om, at en raekke af episoderne haenger samme, og at der er tale om ’byttere’ for tidligere skyderier mellem lokale kriminelle gruppering­er.

Skudduel mellem biler

22. maj kl. 18.36 var der en skudduel på Vejlebrove­j i Ishøj, hvor der blev skudt mod en grå Mercedes, hvorfra der blev skudt tilbage mod gerningsma­endene, der kørte i en rød og en sort bil. Der blev affyret seks-otte skud, og politiet anholdt hurtigt en 19årig mand. Han blev varetaegts­faengslet, og efterfølge­nde er endnu tre maend blevet faengslet for skyderiet.

7. juni blev der affyret en byge af skud mod en bil med tre maend i Storkens Kvarter i Albertslun­d. En 20-årig blev ramt i benet.

Politiet efterlyste en 25årig mand for tredobbelt drabsforsø­g, og 10. juni blev han anholdt af tysk politi i Hamborg, udleveret og faengslet. Politiet leder stadig efter den anden pistolmand.

 ??  ?? Efter skyderiet 7. juni i Storkens Kvarter i Albertslun­d, hvor tre maend i en bil blev beskudt, og en 20-årig ramt i benet, fandt politiet en pistol.
Efter skyderiet 7. juni i Storkens Kvarter i Albertslun­d, hvor tre maend i en bil blev beskudt, og en 20-årig ramt i benet, fandt politiet en pistol.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark