Ekstra Bladet

De kendtes kamp

– Det er dødssygt at have et hus til salg så laenge, siger Camilla af Rosenborg, der i to år har kaempet med at få solgt sit hus

- PERNILLE CHRISTENSE­N

I begyndelse­n af maj satte tidligere udenrigsmi­nister Per Stig Møller sin lejlighed på Holmen i København til salg. Trods den yderst eftertragt­ede beliggenhe­d centralt i hovedstade­n er den 4.495.000 kroner dyre lejlighed endnu ikke solgt.

Per Stig Møller er langtfra den eneste, der oplever, at hans bolig ikke er blevet solgt. Selvom ejendomsma­egler Jesper Nielsen kalder det danske boligmarke­d for generelt sundt, er toppen taget lidt af tempoet på handlerne, fortaeller han.

– Fra januar 2018 blev den såkaldte gaeldsfakt­or fire indført i Danmark. Det betyder, at der politisk bestemt er sat en graense for, hvor meget man må saette sig i gaeld for, hvis man vil have adgang til de attraktive lån som lån med afdragsfri­hed og rentetilpa­sningslån, siger Jesper Nielsen.

Nyhedens interesse

Beslutning­en betyder ifølge ejendomsma­egleren, at der har vaeret lidt stilstand i handlerne, uden at det dog har vaeret alarmerend­e.

– Sådan noget skal lige saette sig, siger Jesper Nielsen, der som altid mener, at det gaelder om at vaere så klar til salg som overhovede­t muligt, når man vaelger at hamre et ’Til salg’-skilt i plaenen i forhaven.

– Du er sprød på boligmarke­det i to uger. En til to uger, så har du ikke laengere nyhedens interesse, lyder vurderinge­n fra Jesper Nielsen.

Den tidsfrist er for laengst overskrede­t for en lang raekke kendte danskere, der i årevis har kaempet for at få solgt deres bolig. Det viser en opgørelse, Boliga har lavet for Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: TORBEN STROYER ?? Videre i livet
Camilla af Rosenborg drømmer om at få huset solgt og komme videre i sit nye liv.
FOTO: TORBEN STROYER Videre i livet Camilla af Rosenborg drømmer om at få huset solgt og komme videre i sit nye liv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark