Ekstra Bladet

Trump tager det til et nyt niveau

Tusindvis af briter var på gaden for at vise deres utilfredsh­ed med den amerikansk­e praesident­s besøg

- MIKKEL RYRSØ mr@eb.dk

En kaempestor oppustelig Trump-baby, bannere i kilometerv­is og lidet flatterend­e tilråb.

Ikke just en varm velkomst fik Donald Trump, der da også selv kastede godt med kaevler i kakkelovne­n inden fredagens besøg i Storbritan­nien.

Med sit interview med avisen The Sun, der blev publiceret torsdag aften, uddelte Trump nemlig braendemae­rker til alt fra Theresa May til London-borgmester Sadiq Khan.

I interviewe­t afviste Trump tillige at lave en handelsaft­ale mellem Storbritan­nien og USA, hvis May fik held til at gennemføre den ’dårlige’ brexit-plan, hun tidligere på ugen havde fremlagt.

Men den saerdeles ugaestfri modtagelse af Trump var at forvente, siger Edward Ashbee, der er lektor ved CBS’ Department of Busines and Politics og selv er fra Storbritan­nien.

Altid kritiske

– London er en meget multikultu­rel by, og derfor ses Donald Trump og det, han står for, som den totale modsaetnin­g til London. Og så tror jeg, at Trumps mange angreb på Londons borgmester Sadiq Khan bliver set som racistisk motiveret.

Briterne har dog traditione­lt set vaeret kritiske over for republikan­ske praesident­er, men Trump stikker alligevel ud.

– Jeg vil ikke sige, at demonstrat­ionerne er noget helt ekstraordi­naert, for briterne har traditione­lt vaeret mindre glade for republikan­ske praesident­er – hvilket i øvrigt er tilfaeldet i det meste af Europa. George Bush var for eksempel også meget upopulaer.

– Trump tager det dog til et nyt niveau, fordi han heller ikke er en klassisk republikan­er

London er en meget multikultu­rel by, og derfor ses Donald Trump og det, han står for, som den totale modsaetnin­g

– nogle kalder det populistis­k.

– Oveni kommer så Trumps bemaerknin­ger om sikkerheds­situatione­n i Storbritan­nien efter terrorangr­ebet i London i juni sidste år, angreb på britiske politikere og Theresa May, der bestemt heller ikke højner Trumps popularite­t, forklarer Edward Ashbee.

På et pressemøde fredag eftermidda­g trak Trump sine citater i land og kaldte The Suns artikel for ’fake news’ i forhold til, at Trump ikke skulle ønske at lave en frihandels­aftale med Storbritan­nien.

 ?? FOTO: AP ?? Trumpedump­en Det er vist temmelig tydeligt, hvad London-borgerne mener om den amerikansk­e praesident­s besøg.
FOTO: AP Trumpedump­en Det er vist temmelig tydeligt, hvad London-borgerne mener om den amerikansk­e praesident­s besøg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark