Ekstra Bladet

May er staerkere, end hun ser ud

-

Selvom tre ministre i den forgangne uge har forladt regeringen, skal man ikke undervurde­re Theresa May, selvom besøget kommer yderst ubelejligt.

– Trump kommer på det vaerst taenkelige tidspunkt for den britiske regering..

Hele ugen har vaeret praeget af krise, og så kommer Trump med de her angreb på regeringen og dens politik. Derfor tror jeg også, at man fra den britiske regerings side vil forsøge at holde besøget på et rent ceremoniel­t plan, så der ikke bliver talt for meget politik.

– Men May er staerkere, end hun ser ud. Hvis der i morgen var en mistillids­afstemning, ville hun vinde den stort, da langt de fleste konservati­ve i House of Commons bakker op om hende, siger Edward Ashbee, der er lektor ved CBS’ Department of Business and Politics og selv er fra Storbritan­nien.

I parlamente­t er fortalerne for brexit nemlig splittede, da mange frygter den såkaldte ’hårde’ brexit, hvor Storbritan­nien forlader EU uden saeraftale­r om adgang til det frie marked osv.

–Det gør relativt set May staerkere, forklarer Edward Ashbee.

– Problemet for modstander­ne af Theresa May er, at der ikke rigtig er nogen alternativ­er. Selvom en mand som Boris Johnson (der trak sig som udenrigsmi­nister i den forgangne uge, red.) er en prominent politiker, tror jeg ikke, folk anser ham for at vaere en seriøs formand for partiet.

– Omvendt tror jeg, at mange af de konservati­ve har svaert ved at se, at Theresa May kan vinde den naeste valgkamp, så der vil nok ske noget. Jeg tror bare ikke, de vil vaelge en ny formand, før vi kommer taet på naeste valg.

Mødes med Putin

Trumps rundtur i Europa afsluttes mandag, hvor han i Helsinki mødes med Vladimir Putin.

Problemet for modstander­ne af Theresa May er, at der ikke rigtig er nogle alternativ­er

 ?? FOTO: AP ?? Trumps besøg kommer på det vaerst taenkelige tidspunkt for den britiske regering.
FOTO: AP Trumps besøg kommer på det vaerst taenkelige tidspunkt for den britiske regering.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark