Ekstra Bladet

Nye anholdelse­r i bandemiljø­et

Ved en aktion blev seks fra LTF anholdt. Fire er nu faengslet for vold og våben

- JAN SØGAARD js@eb.dk

147 bandemedle­mmer og rockere sad varetaegts­faengslet eller afsonede domme i juni for forbrydels­er begået i Københavns politikred­s, og nu kan politiet føje endnu fire til listen.

Under en aktion i tirsdags anholdt politiet seks unge maend med relationer til banden Loyal to Familia (LTF), og fire af dem er nu varetaegts­faengslet i to sager om grov vold og besiddelse af en skarpladt pistol. De sidste to er løsladt, men sigtet for våbenbesid­delse.

28. maj fandt politiet kl. 8.36 en skarpladt pistol med fire patroner, som var viklet ind i et viskestykk­e og skjult i en tagrende under et tag i en baggård i Holmbladsg­ade på Amager.

Overfald i nattelivet

Operativ Specialafd­eling efterforsk­ede pistolfund­et, og tirsdag slog betjente til mod flere LTF-adresser. Fire blev anholdt for våbenbesid­delsen, og tilfaeldig­t stødte betjentene ind i to andre LTF’ere, som var efterlyst for et groft overfald i Frederiksb­orggade i København 7. juli klokken 4.45. De blev også anholdt.

Dommervagt­en i København varetaegts­faengslede de to voldssigte­de LTF’ere, 20 og 21 år, for otte dage. De naegter sig skyldige. Ifølge sigtelsen overfaldt de sammen med en kendt og flere ukendte medgerning­smaend offeret med flere slag og spark i ansigtet og på kroppen og stak ham med et ukendt redskab, muligvis et stykke glas, så han fik et åbent sår ved munden.

Ifølge efterforsk­ningsleder Knud Hvass var der tale om et overfald i nattelivet, som ikke direkte kan relateres til bandemiljø­et.

Den 20-årige LTF’er blev for nylig frifundet i Københavns Byret i en sag om to ’puljevåben’, en maskinpist­ol og en pistol, som LTF opbevarede i et grønt område ved Rovsingsga­de.

Ni LTF’ere blev tiltalt i våbensagen, men kun tre blev dømt for de to våben. De tre fik ni og otte års faengsel og en dom til behandling. Sagen er indstillet til anke af anklagemyn­digheden.

Skjuler våben

Pistolen i tagrenden i Holmbladsg­ade førte i dommervagt­en til faengsling i 27 dage af to LTF’ere på 20 og 19 år, der også naegter. Den aeldste sigtes også for besiddelse af 36 gram hash og lidt kokain, der blev fundet ved anholdelse­n.

Politiet har tidligere set bandefolk gemme ’pulje-våben’ i naerområde­t, så de er hurtige at få fat i, hvis de pludselig skal bruges.

Bandemedle­mmer vil nødig tages med et våben på sig, fordi det let kan koste fire-fem års faengsel, hvis der er en verserende konflikt mellem banderne.

Torben Svarrer, chef for Organisere­t Kriminalit­et, oplyser til Ekstra Bladet, at i juni sad 147 rockere og bandemedle­mmer faengslet i Københavns politikred­s. Det var både varetaegts­faengslede og afsonere.

I juni havde Københavns Politi registrere­t 163 bandemedle­mmer og 93 rockere i politikred­sen.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Politiet har fået faengslet fire LTF’ere i en våbensag og en voldssag. I juni sad 147 rockere og bandemedle­mmer bag tremmer alene i Københavns politikred­s.
FOTO: RITZAU SCANPIX Politiet har fået faengslet fire LTF’ere i en våbensag og en voldssag. I juni sad 147 rockere og bandemedle­mmer bag tremmer alene i Københavns politikred­s.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark