Ekstra Bladet

Bent har fået stjålet sit lokum

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D ehren@eb.dk

Det er skideirrit­erende at vaere Bent Odde, der er indehaver af Odde Materielud­lejning. Han mangler et mobiltoile­t, som han havde lejet ud til Thisted Kommune.

Men kitesurfer­ne i Øsløs skulle ikke have lov at besørge ret laenge i toiletvogn­en på hjul, før nogen var trillet af sted med den.

Jeg tror ikke, toilettet er tømt, så de har fået hele pakken

Sagen er meldt til politiet, som har sendt en efterlysni­ng af den 59.000 kroner dyre toiletvogn rundt i deres system.

– Mig bekendt var der ikke nogen, der sad derinde, da det blev stjålet, for så forventer jeg da, at vedkommend­e ville have ringet til mig og fortalt, hvor den befandt sig, siger 58-årige Bent Odde fra Thisted til Ekstra Bladet.

Han blev opmaerksom på det aparte tyveri, da han torsdag fik en opringning fra Thisted Kommune, som undrede sig over, hvor toiletvogn­en var blevet af.

– Den skulle gøres rent, og de spurgte, om jeg eventuelt havde hentet den, siger Bent Odde, som deraf udleder, at tyven eller tyvene er stukket af med et toilet med faekalier.

– Jeg tror ikke, det er tømt, så de har fået hele pakken, konstatere­r materielud­lejeren, som ikke har overblik over, hvor mange toilettrae­ngende kitesurfer­e, som har vaeret på tønden.

Nordvestjy­den har i sine over 20 år som udlejer af diverse materiel til erhverv og private aldrig oplevet, at nogen er kørt af sted med de mobile toiletvogn­e.

– Selvfølgel­ig bliver der stjålet ting, men der forsvinder mest minigraver­e, minilaesse­re og lifte, fortaeller manden.

Lokalpolit­iet er på sagen om det forsvundne toilet, som ifølge Jørgen Jensen ikke kan komme ret langt ubemaerket, da nummerplad­en er registrere­t.

Indtil der kommer en ny toiletvogn op i Thisteds kitemekka, må surferne gå i haekken og lade vandet m.m.

Sikres med betonklods­er

– Og i fremtiden vil jeg have toiletvogn­ene sikret med hofmandskl­odser (betonklods­er til afspaerrin­g, bl.a. brugt til terrorsikr­ing, red.), så ingen kan suse af sted med dem, siger Bent Odde, som naturligvi­s er forsikret.

Han spørger stadig sig selv om, hvem der kan finde på at stjaele en toiletvogn.

– Jeg forstår det sgu ikke helt. Der er nummerplad­e og stelnummer, og i vore dage med nummerplad­eskannere osv., er det stort set umuligt at lave sådan et tyveri uden at blive opdaget. Det må vaere bestilling­sarbejde eller en, der har meget brug for den vogn. Frankrig sender omkring 110.000 politifolk på gaderne i weekenden. Det skyldes, at landet lørdag fejrer den nationale Bastilleda­g og dagen efter spiller VM-finale mod Kroatien, oplyser indenrigsm­inisteriet i Paris.

En stor del af politifolk­ene bliver placeret ved såkaldte bløde mål for at sikre de mange gadefester, som ventes, hvis Frankrig vinder finalen.

 ?? PRIVATFOTO ?? – Det må vaere bestilling­sarbejde, mener Bent Odde, der her står foran en toiletvogn magen til den stjålne.
PRIVATFOTO – Det må vaere bestilling­sarbejde, mener Bent Odde, der her står foran en toiletvogn magen til den stjålne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark