Ekstra Bladet

Festival-direktør: Bureaukrat­iet er en draeber

-

Da Lars ’Charlie’ Mortensen og hans fodboldkam­merater i 1989 startede Jelling Musikfesti­val, hentede de bjaelker og presenning­er på den lokale tømmerhand­el og byggede scenen. Det kostede i alt 4000 kr.

I år fejrede festivalen 30års jubilaeum. Det kostede omkring 30.000 kr. at genrejse den gamle scene. Det var prisen for diverse ansøgninge­r og tilladelse­r.

– Jeg turde sgu ikke starte en festival i dag, siger Charlie.

– Der er en enorm risiko for at blive kvalt i papirdynge­rne, inden det første band går på scenen. Bureaukrat­iet er blevet en draeber af format. Det er måske en forklaring på, at der de senere år kun er kommet nye festivaler, som drives af store kapitalfon­de.

– Sådanne arrangører har det apparat af jurister og revisorer, der kan håndtere bureaukrat­iet.

Der er en enorm risiko for at blive kvalt i papirdynge­rne, inden det første band går på scenen

– De idealistis­ke og folkelige strømninge­r, der står bag de ’klassiske’ festivaler i Danmark, har ikke disse ressourcer.

Allerede for flere år siden pegede Charlies gamle ven musikeren Johnny Madsen på problemet, da han sagde: ’Hvis man vil starte et band nu om dage, er det klogt at begynde med advokat og revisor. Så kan man senere udvide med trommer og bas ...’

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? Da Lars ’Charlie’ Mortensen og hans fodboldkam­merater i 1989 startede Jelling Festival, hentede de bjaelker og presenning­er på den lokale tømmerhand­el og byggede scenen. Det kostede i alt 4000 kr.
FOTO: ANDERS BROHUS Da Lars ’Charlie’ Mortensen og hans fodboldkam­merater i 1989 startede Jelling Festival, hentede de bjaelker og presenning­er på den lokale tømmerhand­el og byggede scenen. Det kostede i alt 4000 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark