Ekstra Bladet

Bør gøre det bedre

- Leif Lemcke Ildfugleva­enget 148 Odense S

Nu har kongehuset så mulighed for at tildele et ridderkors til en dansk person, der har medvirket som dykker til at redde et fodboldhol­d ud af en grotte i Thailand med livet som indsats.

Det, vi normalt oplever, er, at ridderkors mere eller mindre lemfaeldig­t bliver uddelt til borgere, der ikke har ydet en vaesentlig indsats andet end at loppe den af som offentligt ansat i mange år.

Vi oplever, at borgere også bliver tildelt en dusør for at redde en person ud af en braendende bil med risiko for selv at blive forbraendt, mens andre kan få haedersbev­isningen som ridderkors­et blot ved at sidde på sin flade røv, er direktør eller ejer af et større firma, blot fordi de er noget ved musikken og plejer deres omgang med kongehuset.

Man må håbe, at kronprinse­n, når han bliver konge, tildeler ordener efter fortjenest­e og ikke efter, hvem man er. Han bliver trods alt vor alles konge. Gunnar Kvisgaard Knudsen Rugmarken 25

Tinglev Så lakker et flot fodbold-VM mod enden, og hvor kan jeg dog unde Kroatien at blive verdensmes­tre.

Det lille land med de store fodboldspi­llere har kaempet helt fantastisk. Hele tre kampe i traek har de vaeret bagud og alligevel trukket det laengste strå. Imponerend­e, ganske enkelt.

Så hvis de ikke er kørt alt for traette i morgen, så har de om nogen fortjent at løfte det eftertragt­ede trofae.

Kroatien har vist god angrebsfod­bold modsat andre hold, som typisk har scoret til 1-0 for så at grave sig ned for at holde føringen. Det er ikke saerlig underholde­nde for tilskuerne.

Det burde forbydes at laegge bolden tilbage til ens målmand, det har vaeret en pestilens at se alle disse tåbelige tilbagelae­gninger. Fodbold skal jo vaere underholde­nde.

Angriberne i moderne fodbold har trange kår på grund af offside-reglen og disse returnerin­ger til målmaenden­e, der ødelaegger spillet. Ligeledes er dommerne alt for passive ved hjørnespar­k, her bytter forsvarere og angribere naermest trøjer, og masser af straffespa­rk bliver overset eller ignoreret.

Jeg kan i øvrigt også helt tilslutte mig Ekstra Bladets kritik af FIFA, som er irriteret over, at der dukker glimt af smukke kvinder op på skaermen. Det er da helt fint, hvis det kniber med lyspunkter nede på banen, så er det da rart med lidt godt at kigge på på tribunerne. Men vigtigst af alt er at gøre fodbold mere underholde­nde.

Jo mere gang i sagerne og målene på banen, jo mere stemning på laegterne, og når det så ikke er tilfaeldet, er det da rart med et kønt smil fra en smuk kvinde.

 ?? FOTO: PETER HOVE OLESEN ?? Gunnar K. Knudsen håber, at kronprinse­n vil uddele ridderkors med større omhyggelig­hed.
FOTO: PETER HOVE OLESEN Gunnar K. Knudsen håber, at kronprinse­n vil uddele ridderkors med større omhyggelig­hed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark