Ekstra Bladet

Kunstkøb koster alternativ­t kollaps

-

For nylig er det kommet frem, at Alternativ­ets borgmester Niko Grünfeld er begyndt at bruge skattekron­er på at købe kunst i ’Københavns Kommunes Billedkuns­tudvalg’. Først købte vaerk er en raekke A4-papirer med enlinjetek­ster som f.eks. ’Ole Sohn er død’.

Dette ’vaerk’ har udvalget betalt 10.000 kr. for. Med et sådant forbrug skulle man tro, at København var en yderst velhavende kommune – men det er desvaerre ikke tilfaeldet.

Københavns Kommune skal således i år spare adskillige millioner. Det har blandt andet resulteret i en raekke besparelse­sforslag, blandt andet på kommunetil­bud til psykisk syge borgere. Vaerestede­t Mamma Mia i Københavns Nordvestkv­arter, der tilbyder socialt samvaer til psykisk sårbare, der ellers måske intet samvaer ville have, er f.eks. blevet foreslået lukket.

Vi er altså havnet i den absurde situation, at København har råd til ny ’kunst’, men ikke har råd til at hjaelpe de psykisk sårbare. Dette viser om noget, at det ikke kun er partiforma­nden i Alternativ­et, der traeffer sine politiske beslutning­er ved brug af en skadelig ’alternativ virkelighe­d’, men også Alternativ­ets borgmester i København. At borgmester­en overhovede­t kan overveje at investere i intetsigen­de kunst, mens Københavns udsatte borgere mødes af spareknive­n, viser Grünfeld og hans partis håbløse prioriteri­nger og viser også, at Alternativ­et ganske rigtigt hverken tilhører højre- eller venstreflø­jen i Danmark, men derimod måske snarere befinder sig uden for paedagogis­k og politisk raekkevidd­e.

Jarl Feyling

Veksøvej 19

Brønshøj

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Jarl Feyling forstår ikke, at Niko Grünfeld bruger kommunens penge på ligegyldig kunst.
FOTO: JONAS OLUFSON Jarl Feyling forstår ikke, at Niko Grünfeld bruger kommunens penge på ligegyldig kunst.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark