Ekstra Bladet

Rubinen funklede

Vejle, Jyllands rubin, fik den bedst mulige start på deres comeback i Superligae­n

-

Er du bims et comeback til Superligae­n, Vejle Boldklub!

Efter ni års fravaer fra det gode selskab stemplede de rødblusede ind i landets bedste raekke med en møgcharmer­ende 3-1 sejr over Hobro, der giver store løfter for, hvad Superligae­n kan vente fra Nørreskove­n.

Hård dom

Festen blev indledt efter en time, da kampens helt store oplevelse, yngstemand Arbnor Mucolli på bare 18 år snoede sig igennem på baglinjen, og hans hårde indlaeg blev blokeret af Vito Hammershøy­Mistrati med armen.

Benjamin Willaume-Jantzen valgte at dømme straffespa­rk – umiddelbar­t en meget hård dom for den forseelse.

– Jeg forsøger at chippe bolden indover til Gustaf Nilsson, og den spiller foran mig rammer den så med armen. Jeg skal ikke vaere dommer og har ikke dommerkort, så jeg kan bare konstatere, at der bliver dømt straffe, sagde spraelske Arbnor Mucolli.

Spillets største mulighed valgte brasilians­ke Allan Sousa at eksekvere på fraek vis. Mens Hobro-keeper Jesper Rask kastede sig håbefuldt mod stolpen, så sparkede brasseren dybt i bolden og var naermest i gang med sin første jubel-salto foran tilhaenger­ne, inden bolden ramte netmaskern­e.

Forløsning

En kaempe forløsning blandt de nervøse rød-hvide fans, der har vaeret gennem så mange hårde år.

Føringen fik en intens kamp til at eksplodere. Og bolden nåede knap at blive givet op, før Hobro atter var i problemer. Rasmus Minor dummede sig og begik frispark på Allan Sousa, og det frispark endte i sidste ende ved den høje forsvarer Mads Greve, der fem meter fra stregen kunne pumpe 2-0 ind.

Selv om Hobro skabte lidt spaending med Emmanuel Sabbis reducering, var det ikke nok, da kaptajn Jacob Schoop bankede en drømmekass­e ind til 3-1 i slutfasen.

Men kampens oplevelse var uomtvistel­igt banens yngste, Arbnor Mucolli.

– Nu er vi endelig i Superligae­n, så det var vigtigt ikke at virke nervøs. Jeg gik bare derud for at vise det, som jeg kan. Jeg er ikke typen, der bliver tynget af at vaere på en større scene, sagde Arbnor Mucolli, der frydede sig over at vaere med til at føre Vejle til sejr i den første Superligak­amp i ni år.

En fodboldby

– Det her er bare en fodboldby. Vi kunne se det sidste saeson på vej mod oprykninge­n, og der kommer flot med mennesker i dag. Folk har virkelig hungret efter, at Superligae­n er her, sagde han med henvisning til de 4200 fremmødte.

– 3-1 i premieren. Det kunne naesten ikke vaere bedre. Det er starten på noget stort, smilede den blonde dribler, der er født i Danmark, men grundet sine kosovo-albanske rødder har han valgt at repraesent­ere Albanien.

Og det flammende Balkantemp­erament var at fornemme umiddelbar­t efter åbningsmål­et, da Arbnor Mucolli endte i infight med Hobros Edgar Babayan, da Allan Sousa fremtvang et frispark.

– Han kommer fra lang afstand og skubber til en af vores spillere. Det skal han bare ikke, så jeg giver lidt igen, smilede den spinkle Vejlespill­er, der mere er bygget som en opvasker end en udsmider.

Har vaeret savnet

Vejle har alle dage stået som repraesent­ant for teknisk og målsøgende fodbold.

Arbnor Mucolli personific­erede i premieren, hvad Superligae­n har savnet så laenge.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark