Ekstra Bladet

Froome: Det bliver kaotisk i morgen

-

CHARTRES (Ekstra Bladet): Nok var etapen lang og kedelig, men at dømme efter rytternes tomme blikke og af sved gennemvaed­ede trikoter var torsdag i Tour de France ikke bare endnu en dag på kontoret, som man siger.

Det er hårdt arbejde at holde sig kørende i fuld koncentrat­ion i buldrende hede i knap seks timer med 40 km/t. i snit. Ved Sky-bussen fulgte Froome øjensynlig­t et nøje fastlagt nedkølings­program og holdt med øjnene skaermet af solbriller blikket stift rettet mod sin cykelcompu­ter. Så satte han sig op i sadlen og belønnede en ung fan med sin ’bidon’ – sin drikkedunk – som knaegten laenge havde kastet lange blikke efter.

Barsk start

– Jeg er glad for at kunne saette et hak ud for den som en dag, jeg kom godt igennem uden større begivenhed­er, sagde Froome, da han blev bedt om at vurdere etapen.

– For klassement­srytterne er disse transporte­taper nogle, vi bare skal komme igennem uden uheld og uden at tabe tid. Det har vaeret en barsk start på løbet for flere klassement­sryttere med tidstab, styrt og defekter. Sådan er løbet også.

– Jeg forventer, at det bliver en etape af samme karakter lørdag, og at vi alle vil kigge frem mod søndagens brostenset­ape.

– Hvad mener du om de 15 pavéer på søndag?

– Det bliver kaotisk. Alle ved, hvad de går ind til, og vi er alle i samme båd. Og jeg har kørt brosten nogle gange i min karriere, sagde Froome og undveg britiske journalist­ers ivrige forespørgs­ler om ordkrigen med UCIpraesid­ent David Lappartien­t.

Lappartien­t har haevdet, at Froome lettere slap ud af den knibe, en mistaenkel­ig dopingprøv­e satte ham i, fordi han og Team Sky har økonomiske muskler som ingen andre i feltet. Det fik Skyboss David Brailsford til at fornaerme Lappartien­t ved at erklaere, at han har en mentalitet som en fransk lokalpolit­iker.

Lørdagens etape, som køres på den franske nationalda­g, køres fra Dreux til Amiens og er 181 kilometer lang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark