Ekstra Bladet

’Det er helt op til ham’

-

FOUGÈRES (Ekstra Bladet): Til de flestes forbløffel­se blev Lars Bak ikke udtaget til Lotto-Soudals Tour-hold i år, men det fortaeller intet om den position, han besidder på holdet, og de kvaliteter, han har som rytter.

Det forsikrer teammanage­r Marc Sergeant, som er parat til at forlaenge Baks kontrakt. Den udløber ved nytår, men allerede i løbet af få dage vil Lotto-Soudal-chef Paul De Geyter fremsende et kontraktti­lbud til ham, siger Sergeant.

Stadig staerk

– Det er helt op til Lars at afgøre, om han vil fortsaette hos os. Det håber jeg, at han vil, sagde Marc Sergeant til Ekstra Bladet før starten på 7. etape til Chartres.

– Lars er stadig staerk, og mange synes, det er underligt, at han ikke er med os i Touren i år. Han hører hjemme der forrest i feltet, ikke?

– Men nogle gange må man se på helheden, og da holdene blev indskraenk­et til otte ryttere, var det en helhedsvur­dering, vi lagde til grund, sagde Sergeant.

– Vi tog ryttere som Thomas de Gendt, Tomasz Marczynski og Tiesj Benoot – som nu desvaerre er udgået – med i troen på, at de kan vinde etaper, og vi har André Greipel i spurterne, som skulle have et lille sprinterto­g.

Stor respekt

– Lars faldt ud, men jeg har altid haft – og har stadig – den højeste respekt for ham som både rytter og menneske, sagde Marc Sergeant.

– Han er oppe i alderen, men han er staerk som altid. Det arbejde, han udfører, kan han udføre laenge endnu.

38-årige Lars Bak har kørt for Marc Sergeant siden 2012 og har i Tour efter Tour vaeret traekdyr, når Lotto har skullet hale et udbrud ind for at sikre André Greipel en chance i en massespurt. Luxembourg har vaeret Baks base gennem alle årene.

Han er gift med Elisabeth og har tvillinger­ne Oscar og Liva på syv år. Kernefamil­ien er et aktiv for holdets sponsorer, forsikrer Sergeant.

– Lars er en sympatisk mand med gode vaerdier. Han er en kulturbaer­er på holdet, og jeg er meget interesser­et i at have ham på holdet naeste år Marc Sergeant. også, sagde

 ??  ??
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Traekdyr
Lars Bak har i Tour efter Tour vaeret traekdyr, når Lotto har skullet hale et udbrud ind for at sikre André Greipel en chance i en massespurt.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Traekdyr Lars Bak har i Tour efter Tour vaeret traekdyr, når Lotto har skullet hale et udbrud ind for at sikre André Greipel en chance i en massespurt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark