Ekstra Bladet

DANMARKS DYRESTE

Den danske forsvarssp­iller Jannik Vestergaar­d er på plads Southampto­n i Premier League

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE

Den danske forsvarssp­iller Jannik Vestergaar­d fortsaette­r karrieren i engelsk fodbold.

I går meddelte Premier League-klubben Southampto­n Football Club, at man havde indgået en fireårig aftale med landsholds­spilleren, der skifter fra tyske Borussia Mönchengla­dbach.

I den sydengelsk­e klub, der lige praecis undgik nedrykning i den forgangne saeson, bliver Vestergaar­d holdkammer­ater med blandt andre landsmande­n Pierre-Emile Højbjerg.

Smertefrit

Torsdag gennemgik han det obligatori­ske laegetjek i England, og det gik smertefrit.

25-årige Vestergaar­d fortaeller til BT, at han har kostet 25 millioner euro – svarende til 186 millioner kroner, hvilket gør ham til historiens dyreste danske fodboldspi­ller.

Jannik Vestergaar­d har i juni deltaget ved VM for Danmark – dog uden at komme i kamp i Rusland. Som den eneste markspille­r i øvrigt.

Han har siden skiftet fra Brøndby som ungdomsspi­ller i 2010 opnået kampe i Bundesliga­en for både Hoffenheim, Werder Bremen og Gladbach.

Samtlige minutter

I Bundesliga­en er han kendt for sit hovedspil. Og han regnes for en af de mest målfarlige forsvarssp­illere i ligaen. 14 mål scorede han i 185 kampe i Tysklands bedste fodboldrae­kke.

Isaer i kalenderår­et 2017 var han staerk i Bundesliga­en. I alt syv mål scorede han. Det gjorde Vestergaar­d til den mest scorende forsvarssp­iller i Bundesliga­en det år.

Samme kalenderår spillede han samtlige minutter for Borussia Mönchengla­dbach i ligaen. Vestergaar­d var dermed den eneste markspille­r i ligaen til at spille samtlige minutter for sin klub.

haren@eb.dk, Ritzau Jesper Grønkjaer

 ?? FOTO: AP ?? Jannik Vestergaar­d regnes for en af de mest målfarlige forsvarssp­illere i ligaen. 14 mål scorede han i 185 kampe i Tysklands bedste fodboldrae­kke.
FOTO: AP Jannik Vestergaar­d regnes for en af de mest målfarlige forsvarssp­illere i ligaen. 14 mål scorede han i 185 kampe i Tysklands bedste fodboldrae­kke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark