Ekstra Bladet

MYSTIK OM MESTRENE

FCM satser med en kaempetrup hårdt på succes både i Europa og hjemme. Men stjerneind­købet er eftertragt­et, og det får planerne til at vakle

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Jublen kendte ingen graenser, da FC Midtjyllan­ds saeson kulminered­e over 15 magiske dage midt i maj, hvor Brøndby kollapsede, og ulvene satte taender i DM-pokalen.

Mens guldkonfet­ti blaeste op i himlen over MCH Arena, og der blev graedt glaedestår­er og uddelt store guldkramme­re, blev følelsen af triumf endnu bedre af meldinger om forstaerkn­inger undervejs.

Tim Sparv forlaenged­e, Erik Sviatchenk­o blev hentet permanent, og så begyndte rygterne om Dominick Drexlers ankomst at summe. Den bedste spiller i 2. Bundesliga. En drivende kraft i Holstein Kiels faenomenal­e saeson, der var taet på at udløse oprykning.

Allerede mens DM-trofaeet blev paraderet rundt foran de jublende ulve-fans i Herning, blev Drexlers ankomst helt uformelt meldt som en realitet, når snakken blev lidt fortrolig.

Under hårdt pres

En uge efter guldfesten forstummed­e snakken om tyskeren.

Dominick Drexler var nøglen, der skulle forvandle mestrene fra et velorganis­eret dødboldsmo­nster til et offensivt, kreativt uhyre.

I stedet er han ved at udvikle sig til et decideret mysterium.

FC Midtjyllan­d har endnu til gode at se sin tyske juvel folde sig ud. Skader har haemmet opstarten. Samtidig er Dominick Drexler så eftertragt­et i sit hjemland, at ulvene allerede nu er under hårdt pres for at slippe ham til klubber i Bundesliga­en. Det ligner et manuskript med en meget forudsigel­ig slutning.

En kaempe bet for FC Midtjyllan­d, der har fulgt Drexler laenge, og han er nøje udvalgt til sin rolle.

Nu står ulvene på taersklen til en ny saeson med et stort blinkende spørgsmåls­tegn i truppen – lige der, hvor drømmene om Champions League begynder.

En bred trup

Drexler-polemikken aendrer det skaer, som sommerens voldsomme transfer-aktivitet står i. Der mangler en kronjuvel.

Joel Andersson og JensLys Cajuste får masser af lovende ord med på vejen, og går det, som det plejer i FC Midtjyllan­d, så bliver de kaempe-profiler om et par år og bliver solgt til vanvidssum­mer.

Laeg dertil Ayo Simon Okosun, Sammy Skytte, Søren Reese... truppen er svulmet til omkring 40 spillere. Med tanke på, at FC Midtjyllan­d netop er fyldt 19 år, er det samlede indtryk, at teenageren de seneste måneder er blevet lidt buttet omkring hofterne, men er stagneret i højden.

Truppens størrelse skal ses i lyset af satsningen på at nå et europaeisk gruppespil.

Det er det altoversky­ggende mål netop nu, og det er ensbetyden­de med et fortaettet kampprogra­m den naeste halvanden måned, hvor ulvene hurtigt kan få brug for en yderst bred trup.

Når den europaeisk­e skaebne er kendt, er det også givet, at der bliver heftig aktivitet vaek fra ulvegrotte­n.

Priske er tilbage

I den periode bliver det også interessan­t at se, hvad der sker med spillere fra klubbens akademi. Konkurrenc­en er nu så hård, at eksempelvi­s lovende 18-årige Victor Torp allerede er udlejet, samtidig med at klubben har hentet den jaevnaldre­nde Jens-Lys Cajuste til samme position.

Brøndby høstede ni ud af 12 point i de interne dueller sidste saeson. Alligevel endte ulvene fem point foran. FC Midtjyllan­d vandt mesterskab­et på en indaedt vindervilj­e... også på en råkold aften i Horsens.

De dyder bliver styrket frem mod den nye saeson, hvor Brian Priske vender tilbage til traenersta­ben. I denne omgang bliver hans opgave at fokusere på offensiven – i modsaetnin­g til første tjans i ulveland, der fokuserede på forsvaret – og standarder.

Dermed får mestrene endnu mere dødbold-ekspertise tilføjet, hvilket bør få modstander­ne til at baeve af angst, hver gang Jakob Poulsen traeder op og sigter efter Bubacarr Sanneh, Paul Onuachu, Erik Sviatchenk­o, Marc Dal Hende... eller Ayo Simon Okosun.

Uaendret idealopsti­lling

På negativsid­en taeller, at målmandstr­aener Nikolai Pold har valgt at skifte til AGF, og dermed mister klubben den traener, som havde en stor andel i Jesper Hansens flotte afslutning på saesonen.

FC Midtjyllan­d starter saesonen uden tilføjelse­r til idealopsti­llingen.

Der er en tendens til at opfatte den slags som stagnation.

Lige praecis i FC Midtjyllan­ds tilfaelde er det så ensbetyden­de med, at de kan starte saesonen med den stamformat­ion, der leverede en historisk praestatio­n med guldet.

Holdet har bredden til at tumle både et europaeisk eventyr og Superligae­n samtidig. De mange nye spillere kan sluses ind uden noget pres.

Mystikken omkring Dominick Drexlers fremtid udgør et markant problem, og lige nøjagtig det gør det tvivlsomt, om ulvene både kan håndtere Europa og samtidig bejle til guldet, hvis konkurrenc­en bliver lige så heftig som sidste saeson.

Med tanke på, at FCM netop er fyldt 19 år, er det samlede indtryk, at teenageren er blevet lidt buttet omkring hofterne, men er stagneret i højden

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? FC Midtjyllan­d forsøger at bygge videre på den eminente saesonafsl­utning, men mystikken omkring Dominick Drexlers fremtid udgør et markant problem for mestrene. Satser offensivt
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX FC Midtjyllan­d forsøger at bygge videre på den eminente saesonafsl­utning, men mystikken omkring Dominick Drexlers fremtid udgør et markant problem for mestrene. Satser offensivt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark