Ekstra Bladet

Min største fiasko

-

– Mit livs største fiasko, og min største sorg i livet er min veninde og kollega Inge Fischer Møllers selvmord. Det krydser ind over mit politiske liv ved, at det også er den eneste gang i mit liv, hvor jeg for alvor overvejede, om jeg skulle fortsaette i politik. Om det i virkelighe­den er for hårdt.

– Det, at jeg ikke kunne forhindre, at hun tog sit liv, vil altid ligge som den tungeste af mit livs nederlag, siger Ritt Bjerregaar­d og fortaeller om, hvordan hun selv var med til at kaempe for, at Inge Fischer Møller blev valgt til naestforma­nd i Socialdemo­kratiet – imod Anker Jørgensen og Knud Heinesens indstillin­g.

– De skyldte ikke Inge noget, og derfor gav de hende en urimelig hård medfart, der langsomt nedbrød hende psykisk.

Anker Jørgensen døde i 2016. Knud Heinesen afviste allerede i august 2017 i Ekstra Bladet i meget skarpe vendinger Ritt Bjerregaar­ds udlaegning af omstaendig­hederne, der førte til Inge Fischer Møllers død. Det får dog ikke Ritt til at vakle:

– Selv om de senere på det kraftigste har afvist, at de med deres handlinger var medskyldig­e i Inges nedbrud, holder jeg fast på, at det var sådan, det foregik.

Da Inge Fischer Møller tog sit liv, talte Ritt og Søren meget om følelse af skyld og afmagt over ikke at have kunnet forhindre en naer venindes selvmord.

De mange timers samtaler gjorde, at hun fandt vejen til ikke at baere en uovervinde­lig stor byrde af skyldfølel­se med sig videre i livet. Men Inge Fischer Møllers død vil hun altid baere med sig videre som en mørk skygge i sit liv.

– Inge Fischer Møller døde alt for tidligt, og det kunne måske vaere forhindret, at det gik sådan. Fordi hun er en del af Socialdemo­kratiets historie, og der har vaeret alt for mange, der har haft brug for, at hun blev taenkt vaek.

 ?? FOTO: JACOB MAARBERG ?? – Det, at jeg ikke kunne forhindre, at min veninde og kollega Inge Fischer Møller tog sit liv, vil altid ligge som det tungeste af mit livs nederlag, siger Ritt Bjerregaar­d.
FOTO: JACOB MAARBERG – Det, at jeg ikke kunne forhindre, at min veninde og kollega Inge Fischer Møller tog sit liv, vil altid ligge som det tungeste af mit livs nederlag, siger Ritt Bjerregaar­d.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark