Ekstra Bladet

Derfor har vi sex med andre maend

Hver tredje mand, der har sex med andre maend, regner egentlig sig selv som vaerende heteroseks­uel, viser flere studier. Men hvem er disse maend? Den norske avis VG har talt med flere heteroseks­uelle, som er i et forhold med en kvinde, men som i hemmelig

- KAJA STORRØSTEN/VG DANSK BEARBEJDNI­NG: SIGNE PEDERSEN

– Det giver mig et kick af og til at have sex med andre maend. Det skal vaere diskret, skjult og hemmeligt, og det er netop det, der gør det rygtelig spaendende. Lige bagefter føler jeg mig idt forkert, men snart kildrer det i maven efter det forbudte igen.

Sådan fortaeller en 46-årig mand fra den norske by Haugesund til VG. Han er heteroseks­uel og har en hustru og et barn.

– Jeg kunne aldrig forelske mig i en anden mand, for det er sexen, der taender mig, fortaeler han.

Hans hustru kender intet til hans eskapader, og han er raedselssl­agen for at blive afsløret.

Jeg kunne aldrig forelske mig i en anden mand, for det er sexen, der taender mig

MANGE MAEND,

som dyrker sex med andre maend, opfatter ikke sig selv som hverken homoseksue­lle eller biseksuell­e, viser omfattende studier. De kan sagtens leve det typiske kernefamil­ie-liv med både kone og børn.

– Folk tror ofte, der er tale om saertilfae­lde, som man sjaeldent hører om, men faktisk er det en tredjedel af maend, som har sex med andre maend, der kan placeres i denne kategori, siger Bera Ulstein Moseng, seniorrådg­iver og sociolog i Helseutval­get – en stiftelse, som arbejder sundhedsfr­emmende for homoseksue­lle og biseksuell­e i Norge. Hun har saerligt fokus på området maend, der har sex med maend’.

Og tendensen bekraeftes gennem flere store studier i både England og USA. I den seneste undersøgel­se fra The British National Surveys of Sexual Attitudes and Lifestyles svarer 28 procent af de adspurgte maend, der har vaeret seksuelt aktive med folk af samme køn inden for de seneste fem år, at de er heteroseks­uelle. Ariklen blev publiceret i den anerkendte videnskabe­lige tidsskrift PLOS One i år.

– Jeg bliver hverken forelsket, betaget eller ysisk tiltrukket af maend. Det handler mest om penisen. Det er den, jeg er på jagt efter. Det er dét, jeg ikke kan få hos kvinder.

Det fortaeller 37-årige ’Gunnar’. Han optraeder anonymt, da de fleste i hans omgangskre­ds ikke ved, at han har sex med maend. Han er i et fast orhold med en kvinde.

– De fleste tror, jeg er heteroseks­uel. Det er kun min kaereste og mine sex-partnere, der ved, at jeg er biseksuel.

Det handler mest om penisen. Det er den, jeg er på jagt efter. Det er dét, jeg ikke kan få hos kvinder

DET HELE STARTEDE

med en diskret profil på diverse netsteder: ’Mand søger mandlig sexpartner’. Gunnar skrev videre, at han søgte specifikt efter andre maend, der ligesom han selv befandt sig i heteroseks­uelle forhold. Det føltes tryggere, og på den måde kunne han møde andre, der stod i samme situation. I sit eget forhold følte han, at der var en del af ham, som han ikke havde mulighed for at udleve.

I starten mødte han flere maend uden kaerestens vidende. Han følte ikke, at han havde noget valg.

– Jeg levede et dobbeltliv, siger Gunnar. Den 37-årige mand arbejder som advokat, har kortklippe­t, velfrisere­t hår og bor vest for Oslo.

Da han en dag forsøgte at forklare sin kaereste, at han taendte på andre maend, ville hun ikke høre det. Hun syntes, det var forfaerdel­igt. Alligevel føltes det at vaere sammen med en anden mand ikke som utroskab. Det føltes anderledes, fordi der ikke var tale om en anden kvinde.

Her er jeg den 'feminine, der bliver kurtiseret', og det kan jeg rigtig godt lide

DA GUNNAR MØDTE

sin nuvaerende kaereste efter at vaere fyldt 30, var han åben omkring sine praeferenc­er over for hende.

– Jeg taender på både kvinder og maend, forklarede han.

Hun syntes, det var fint. Det var jo en del af ham.

– Det er en anden type sex med maend. Her er jeg den 'feminine, der bliver kurtiseret', og det kan jeg rigtig godt lide. Jeg kan lide at vaere modtageren og at spille den anden rolle, siger Gunnar.

Nu har han sex med maend et par gange om året, og for det meste er kaeresten med.

– Jeg laerer mere om sex og om, hvordan det er at vaere kvinde.

– Det er vaerdifuld­t for mit sexliv.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark