Ekstra Bladet

Heteroerne vil ha' mig

-

Da den norske avis VG lagde en efterlysni­ng ud på et af netstedern­e med teksten ’øger heteroseks­uelle maend, som har sex med maend, til interview’ var responsen overvaelde­nde. Svarene på efterlysni­ngen på netvaerket Gaysir strømmede ind i indbakken. Flere kunne genkende sig selv som en del af kategorien ’heteroseks­uelle maend, der har sex med maend’.

– Der er meget stor forskel på at vaere sammen med en, som kalder sig homoseksue­l, og en, som ikke gør. Når heteroseks­uelle fyre er faerdige med at have sex, er der meget større sandsynlig­hed for, at det bliver pinligt dagen efter.

Sådan fortaeller en homoseksue­l mand i 30’erne. Han haevder, at han flere gange har haft sex med såkaldte ’hetero-maend’. Han fortaeller, at han er en del af et frit og liberalt miljø i Oslo, og at der er en tendens til at ville eksperimen­tere seksuelt blandt fyrene.

– Og det er ofte med mig.

Mange gange er der alkohol involveret, for så er det nemmere. Hvis en heteroseks­uel fyr er mere end almindelig­t interesser­et i, at han er homoseksue­l, så ved han, at dette kun kan gå én vej, fortaeller han.

Det er lidt som et ’onenightst­and’. Man går bare lidt mere stille med dørene

– Det er lidt som et ’onenightst­and’. Man går bare lidt mere stille med dørene.

En 40-årig mand fra Akershus skriver således: – Jeg betragter mig selv som heteroseks­uel, men har mødt og dyrket sex med maend, siden jeg var i starten af 20’erne. Allerede dengang var jeg ’blown away’ over, hvor almindelig­t det var, og hvor mange gifte hetero-maend der gjorde den slags.

Han fortaeller, at han heldigvis har en kone, som accepterer, at han har ’den slags lyster’. Han synes, det er synd for dem, der ikke tør tale om det.

– Men mange finder det ’aekelt’. Det virker, som om der stadigvaek er meget skam forbundet med sex mellem to maend, skriver den 40årige.

En mand på 36 fra Frederikst­ad fortaeller, at han har haft sex med to maend, men at han ikke fortaeller nogen om det. Han har ikke haft lyst til at vaere åben omkring sin lyst til andet end kvindelige sexpartner­e.

– Min kone vil ikke åbne forholdet for andre eller lade mig udforske den side af mig selv. Derfor holder jeg det skjult. Af hensyn til hende. Jeg ved godt, det er forkert, men spaendinge­n og nysgerrigh­eden vinder i sidste ende, skriver han.

– Kan du forstå, at nogle synes, det er maerkeligt, at du kalder dig heteroseks­uel, når du også har sex med maend? Er det ikke en modsaetnin­g?

– Ikke for mig. Jeg anser mig selv for at vaere heteroseks­uel i alle sammenhaen­ge, selvom jeg har haft disse oplevelser med andre maend. Jeg taenker, at det må vaere op til den enkelte, hvordan man vil definere sig selv, skriver han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark