Ekstra Bladet

Hotellet med den røde hemmelighe­d

-

det viser sig, at receptioni­sten har skrevet hovedopgav­e om det. Han forklarer, at ungarere i dag generelt prøver at komme videre og laegge afstand til den blodige kommunisti­ske aera, der holdt landet i et jerngreb fra 1949 til 1989. Derfor skiltes der ikke så meget med fortiden.

Han fortaeller også, at hotellets indretning var uaendret frem til 1999, hvor det gennemgik en Et af de blodigste kapitler i Ungarns kommunisti­ske aera fra 1949 til 1990 udspiller sig i 1956. Her mistede flere tusinde ungarere livet, da Sovjetunio­nens haer knuste ungarernes oprør mod Sovjetunio­nens indflydels­e i landet. Leonid Bresjnev eller måske Mikhail Gorbatjov kan meget vel også have bestilt roomservic­e på hotellet, da de boede der. De fik dog med garanti noget andet end burger og Caeser Salat. større renovering.

– Før var der meget mere laeder end nu, og disken her var i rød marmor. Det var jo kommunistd­agene, siger receptioni­sten.

Så leder du efter et hotel taet på Helteplads­en med et overrasken­de historisk tvist, så er Mamaison Hotel Andrássy bestemt vaerd at overveje. Selv om Mamaison Hotel Andrássy ikke laengere er indkvarter­ingssted for udenlandsk­e statsmaend og andre officielle gaester, emmer området stadig af diplomati. Et vaeld af ambassader har adresse i kvarteret, og naermeste naboer er den sydkoreans­ke og bulgarske ambassade. Spis og sov i samme rammer som kommunisme­ns store maend – det foregår i Budapest

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark