Ekstra Bladet

Gider ikke sport

-

Når Nicolas Bro siger, at han har valgt at skrue opvaeksten anderledes sammen for Dante end den, han selv kendte, gaelder det på alle planer.

– Jeg gik i almindelig folkeskole, men blev ikke rigtigt bidt af det. Jeg forsøgte mig med hf, men holdt kun i tre måneder, så jeg har kun en niende klasses skolegang. Faktisk kan jeg ikke en skid andet end at spille skuespil, griner han.

Dante derimod er boglig, mener faderen, der også aergrer sig over, at sønnen har nogle helt andre interesser, end han selv har.

– Jeg holder meget af tegneserie­universet og superhelte som hos Marvel eller i ’Star Wars’. Men det gider han ikke. Jeg har prøvet at samle ting til ham og laese højt, men han bliver helt fjern.

– Til sidst måtte jeg se i øjnene, at jeg gjorde det hele for min egen skyld. I stedet er han vild med biler. Noget, jeg aldrig i mit liv har taenkt over. Meget tidligt kunne han kende de forskellig­e biler fra hinanden og fortaelle om dem. Det må man jo bøje sig for. Jeg har laert meget om biler, smiler han.

Anti-lidenskab

Så er Dante også Lego.

– Lego har aldrig interesser­et mig. Men da jeg så hans interesse, taenkte jeg: Okay – ’Star Wars’-Lego. Det var dog rimeligt mislykket. Min søn vil meget hellere bruge tid på det tekniske Lego.

vild med

Faktisk er det naermeste, far og søn kommer det at have en stor faelles lidenskab, er ubehaget ved idraet og sport.

Det er virkelig ikke dem.

– Som barn fik jeg ikke lov til at gå til sport. Min storebror, Anders Peter, fik lov til at hele, men han droppede det altid efter meget kort tid.

– Så da det blev min og min søsters tur, mente min far ikke, at der var grund til at spilde penge på det, for vi gjorde det i lighed med vores storebror nok ikke faerdigt. For mit vedkommend­e er det nu ikke et spørgsmål om penge, når Dante ikke spiller fodbold eller andet, men det interesser­er han vitterlig ikke, og det respektere­r jeg.

– Men det har da fortaget sig med årene, og eftersom mine foraeldre har vaeret pensionere­de i en årraekke, er der ikke laengere et stort publikum, som husker dem og drager sammenlign­inger. Man kan vel sige, at jeg over tid har udviklet mig til at blive en gammeldags karaktersk­uespiller. Om min opgave ligger i ’De grønne Slagtere’, ’Antboy’ eller ’Misantrope­n’, går jeg til min karakter på samme måde. Det skaeve og det absurde ligger godt for mig.

Jeg har kun en niende klasses skolegang. Faktisk kan jeg ikke en skid andet end at spille skuespil

 ??  ?? Mere medmennesk­elighed, tak
Vi er blevet aedt op af det system, som glemmer, at vi er mennesker og i stedet putter alt i små fine kasser, mener Nicolas Bro.
Mere medmennesk­elighed, tak Vi er blevet aedt op af det system, som glemmer, at vi er mennesker og i stedet putter alt i små fine kasser, mener Nicolas Bro.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark