Ekstra Bladet

BØRN SKAL IK

Jeppe Bisgaard tabte kampen mod kraeft i hjernen. – Vi vidste, det var ved at vaere tid, fortaeller tv-legenden Hans Otto Bisgaard

- ALLAN LYKKE JACOB HØNGAARD JENSEN all@eb.dk jaje@eb.dk

DØDEN VAR VENTET: – Der er mange ting, der er helt galt i det her tilfaelde, men et af dem er, at børn ikke skal dø før deres foraeldre, siger den landskendt­e, tidligere radio- og tv-vaert Hans Otto Bisgaard.

Fredag eftermidda­g oplevede han og hans kone, Hanne, og deres datter, Mette Marie, det vaerst taenkelige scenarie, da Jeppe Bisgaard, sov ind i sin lejlighed på Frederiksb­erg, omgivet af foraeldren­e og søsteren, bare 47 år gammel.

– Vi vidste, at det var ved at vaere tid. Han havde vaeret frisk hele tiden. Hvis folk så ham, kunne de ikke forestille sig, at han var syg, men Jeppe var ind i helvede syg. Men først den seneste tid var det begyndt for alvor at gå ned ad bakke, og de sidste halvandet døgn var han helt vaek.

– Han lå bare helt stille og roligt og trak vejret, og så lige pludselig trak han det ikke laengere. Man kunne slet ikke maerke på ham, at nu var det slut. Det var mere os, der opdagede, ’hej, hej, der går for laenge imellem, at han traekker vejret’, siger Hans Otto Bisgaard om sønnens sidste minutter.

Fik tre år ekstra

Det er nøjagtig tre år siden, Jeppe Bisgaard fik diagnosen kraeft i hjernen. Han gennemgik en operation på Rigshospit­alet, men overlevels­eschancern­e var lig nul.

Gennemsnit­slevealder­en med sådan en sygdom er halvandet år. Jeppe Bisgaard fik tre, understreg­er faderen.

– Det var ham meget magtpåligg­ende at få VM i fodbold med, griner Hans Otto trods de triste omstaendig­heder.

– Og så fik han ikke engang finalen med?

– Nej, det gjorde han ikke, men jeg tror nu nok, at da England røg ud, var der heller ikke mere for ham at hente der. Brøndby og Manchester United var hans to hold, og sammen med musik var fodbold hans store interesse. To interesser, vi i den grad var faelles om.

Ekspert på sit felt

– Men hiphopmusi­k er vel ikke lige dig?

– Jeg har jo altid sagt, at de unge skal have deres musik i fred og ro. Jeg påstår ikke, at jeg er ekspert på det hele. Jeppe var ekspert på sit felt. Hiphop var hans store interesse, han vidste alt.

– Det udnyttede jeg også. Mens jeg lavede tv-programmer, og der så kom et stort hiphopnavn og skulle vaere med. Så fik jeg Jeppe til at lave spørgsmåle­ne, når jeg skulle interviewe dem. Så kom han med en liste, ’og hvis de svarer sådan, så spørg om det her’, så grundig var han.

– Hvad taenker du og familien om det, der er sket? Er det sorgens hus derhjemme?

– Helt klart, men vi taenker også på alt det, han gav os, og alt det, som vi fik lov til at give ham. Jovist, det er meget sorgfuldt. Mette Marie har mistet sin bror og bedste kammerat, de delte musikinter­essen og gik til koncerter sammen. Hanne og jeg har mistet en søn, der var det kaerligste, man overhovede­t kunne ønske sig.

– Men vi har jo vidst det i nogle år, og da vi også vidste, at ’det her vil han dø af, punktum. Der er igen vej

Hvis folk så ham, kunne de ikke forestille sig, at han var syg, men Jeppe var ind i helvede syg

udenom’, så er vi bare glade for, at han fik tre år ekstra – og tilmed fik det VM i fodbold med, som betød så meget for ham. Eller i hvert fald det meste af det.

Hans Otto Bisgaard regner med, at begravelse­n af sønnen finder sted fra Frederiksb­erg Kirke fredag 27. juli.

– Det er taet på hans elskede lejlighed og også centralt for os.

Overlevels­eschancern­e var lig nul

 ?? FOTO: CHRISTIAN LINDGREN/RITZAU SCANPIX ?? Blev kun 47 år
Far og søn delte interessen for fodbold. Her fotografer­et på West Hams tidligere stadion, Upton Park.
FOTO: CHRISTIAN LINDGREN/RITZAU SCANPIX Blev kun 47 år Far og søn delte interessen for fodbold. Her fotografer­et på West Hams tidligere stadion, Upton Park.
 ?? FOTO: TOKE HAGE ?? Der var et taet forhold mellem far og søn. Sport og musik var faelles interesser. Her er Jeppe og Hans Otto på vej til Mike Tyson-kamp i Parken.
FOTO: TOKE HAGE Der var et taet forhold mellem far og søn. Sport og musik var faelles interesser. Her er Jeppe og Hans Otto på vej til Mike Tyson-kamp i Parken.
 ?? FOTO: ERIK KRAGH ?? Hans Otto Bisgaard med sønnen Jeppe og datteren Mette Marie.
FOTO: ERIK KRAGH Hans Otto Bisgaard med sønnen Jeppe og datteren Mette Marie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark