Ekstra Bladet

Jeg har mavepine hver

-

– Jeg er graedefaer­dig og har mavepine hver eneste dag. Her skulle vi have bygget drømmehuse­t, men nu ejer vi en byggetomt.

Ordene kommer fra Karina Kragelund Sundahl, mens hun kigger ud over den i dag naesten vaerdiløse grund på 3000 kvadratmet­er, som hun sammen med manden, Morten Tønnesen, overtog 1. februar i år.

Blot otte dage senere kom brevet fra Vejdirekto­ratet. En ny motorvejsl­inje var pludselig i spil kun 200 meter fra deres kommende hus naer Lejrskov nordvest for Kolding. En politisk beslutning som koster parret mindst 325.000 kroner.

Drømmen realiseret

Parret havde arbejdet på at realisere drømmen i tre år. Det nye hus skulle vaere på 250 kvadratmet­er i to etager og med en 100 kvadratmet­er garage og vaerksted.

De havde købt et faldefaerd­igt dødsbo og efter langstrakt­e forhandlin­ger tilkøbt ekstra jord for 92.000 kroner. Den gamle ruin var netop blevet revet ned, og byggemater­ialerne leveret. Der lå arkitektte­gninger og ingeniørbe­regninger for 300.000 kroner. Parret havde lejet en skurvogn for 15.000 kroner, som de ifølge byggetilla­delsen kun måtte bo i med deres to børn på syv og halvandet år, hvis byggeriet gik i gang.

Deres tidligere, totalrenov­erede hus var nemlig blevet solgt på kun fem dage. Så nu var de på et splitsekun­d blevet både mange hundredtu-

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark