Ekstra Bladet

Marius venter på tvangsaukt­ionen

-

Da Marius Frandsen åbnede brevet fra Vejdirekto­ratet, ramlede det hele.

– Jeg var graedefaer­dig. Jeg føler mig stadig helt hjaelpeløs. Jeg kan ikke gøre noget ved det.

Den 38-årige vvs-installatø­r skulle netop til at saelge sit hus i landsbyen Kolstrup, nord for Haderslev. Aftalen var på plads med ejendomsma­egleren pr. 1. marts.

Men da brevet kom få uger tidligere, kunne han laese, at huset på transportm­inister Ole Birk Olesens (LA) foranledni­ng kan blive naermeste nabo til en ny motorvejsl­inje, som han aldrig havde hørt om før.

– Nu kan det ikke saelges, fortaeller ejendomsma­egleren. Så bliver det i hvert fald til en helt anden pris. Jeg ville ønske, at staten køber det. At jeg bliver eksproprie­ret. Men måske saetter de en lydmur op, og så får jeg ingen penge. Det er forfaerdel­igt, siger han om udsigten til, at en ny mulig linjeførin­g af Haervejsmo­torvejen går lige forbi hans ejendom.

Ville videre i livet

Efter en hård og langstrakt skilsmisse havde Marius Frandsen netop overtaget huset med et eneste formål. Nemlig at saelge det for at undgå en tvangsaukt­ion, så han kunne komme videre i livet med sin nye kaereste. Afdragsfri­heden udløber til nytår – og han har ikke råd til at beholde det.

– Jeg kan risikere, at motorvejen kommer – og jeg får ingen erstatning. Så bliver huset 1,5 millioner kroner mindre vaerd. Jeg skal stadig betale gaelden, og det tjener jeg slet ikke nok til.

– Realkredit­selskabet ved godt, at det her nok ender med en tvangsaukt­ion. Miljøunder­søgelserne og den politiske beslutning­sproces kan tage rigtig mange år. Jeg er stavnsbund­et. Ingen vil jo købe et hus i en lille landsby, som bliver splittet af en motorvej.

Nu kan huset ikke saelges, fortaeller ejendomsma­egleren

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark