Ekstra Bladet

Førstehjae­lp Jeg vil slå et pansersvin ihjel

- JAN SØGAARD js@eb.dk

– Ring 112. Jeg vil gerne slå et pansersvin ihjel!

Sådan råbte en yngre, psykisk syg mand op mod sin ekskaerest­es lejlighed, kort før han i går blev skudt af politiet på Hvidovreve­j i Hvidovre.

Bevaebnet med en hobbykniv i strakt arm gik han målrettet hen mod to betjente, der først forsøgte at stoppe ham med deres peberspray.

Det hjalp ikke, og han fortsatte truende frem mod betjentene, der havde trukket pistolerne, og som forsøgte at komme vaek fra knivmanden. Herunder snublede den ene betjent og faldt om på gaden.

Et vidne til episoden forklarer til Ekstra Bladet, at den anden betjent følte, at kollegaen var i livsfare og affyrede et enkelt skud mod mandens overkrop på få meters afstand.

Manden, der er i 30’erne, er alvorligt såret, oplyser Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed, DUP.

Skuddet gik ind i maveregion­en og ud gennem ryggen på manden, hvorefter projektile­t ramte et skilt, erfarer Ekstra Bladet. Både projektil og patronhyls­ter blev fundet på stedet af politiets teknikere.

Den ene betjent snubler, falder ned på ryggen, og knivmanden går frem mod ham, da kollegaen skyder ham på cirka to meters afstand

Det var lige efter bogen. Der var ikke andet at gøre

’Politiet handlede korrekt’

Ekstra Bladet har talt med to vidner, der uafhaengig­t af hinanden så hele episoden, og de er enige om, at det var berettiget, at politiet skød ham.

– Det var lige efter bogen. Der var ikke andet at gøre. Ellers var betjentene blevet dolket, fortaeller det ene vidne, hvis identitet er Ekstra Bladet bekendt.

Det andet vidne, som Ekstra Bladet også kender identitete­n på, bekraefter forløbet og fortaeller, at da betjenten faldt på gaden, fortsatte manden med kniven målrettet hen mod politimand­en.

DUP undersøger nu, om politiets skud var berettiget.

Den sårede mand er kendt som psykisk syg, skizofren, men han havde tilsynelad­ende ikke taget sin medicin de sidste par dage. Han havde også drukket alkohol, som han ikke kan tåle.

Truede ekskaerest­en

Kort før middag opsøgte han sin ekskaerest­e og råbte fra gaden, at han ville skaere halsen over på hende.

En kvindelig beboer i opgangen har tidligere haft held til at tale manden til ro, og da hun hørte, at det var lykkedes ham at komme ind i opgangen, gik hun ud for at tale med ham.

– Jeg plejer at kunne tale ham til ro. Jeg kunne lugte, at han havde drukket og taenkte, at jeg ville snakke med ham, fordi det har virket før.

– Men da jeg ser, at han står med en hobbykniv og begynder at sparke på ekskaerest­ens dør, så løber jeg op til min kaereste og siger, han skal ringe til politiet, fortaeller den 44-årige til Ekstra Bladet.

Imens er manden igen gået ud på gaden, hvor han råber op mod ekskaerest­ens vindue: – Ring 112. Jeg vil gerne slå et pansersvin ihjel.

Kort efter er en patrulje fremme, og da betjentene ser, at manden har en kniv, bakker de bilen fem-seks meter tilbage, før de stiger ud.

Så går knivmanden målrettet frem mod betjentene med kniven foran sig.

Betjentene traekker pistolerne og siger, at han skal smide kniven og laegge sig ned, fortaeller øjenvidnet.

– Det gør han ikke. Han fortsaette­r frem imod dem, og de giver ham peberspray. Men han får ligesom vendt sig om, så det virker ikke, og han gør igen front mod betjentene, der går vaek fra ham. Den ene betjent snubler, falder ned på ryggen, og knivmanden går frem mod ham, da kollegaen skyder ham på cirka to meters afstand, siger vidnet.

Et andet vidne siger, at betjenten netop var kommet på benene igen, da skuddet faldt.

Politiet kl. 12.09. fik anmeldelse­n

 ?? FOTO: OLE MIK ?? Her får den sårede førstehjae­lp på stedet. Han var stadig i stand til at råbe ad politiet.
FOTO: OLE MIK Her får den sårede førstehjae­lp på stedet. Han var stadig i stand til at råbe ad politiet.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Manden blev ramt af et enkelt skud, der gik tvaers gennem kroppen på ham og ramte et skilt.
FOTO: KENNETH MEYER Manden blev ramt af et enkelt skud, der gik tvaers gennem kroppen på ham og ramte et skilt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark