Ekstra Bladet

Tal for dig selv

-

At Københavns kulturborg­mester, Niko Grünfeld (AL) er jublende glad for det nye, superspaen­dende kunstvaerk af Jakob Jakobsen er let at forstå – disse 20 hvide A4-ark, som er en vision over fremtiden med titlen død, skal bevise, at vi stadig har et tabu over for døden, siger han.

Men han skal ikke tale på mine vegne, for vi ved vel alle, at vi er født til at dø. Men at kalde det kunst er i mine øjne plattensla­geri, som vel passer så godt til hele formålet med Alternativ­et, hvor det hele blot er sjov og ballade til en pris af heldigvis ’kun’ 10.000.

Er der slet ikke nogen kunstprofe­ssorer, der kan saette en graense for, hvad kunst er?

I mine øjne er kunst noget, der saetter gang i fantasien, viser figurer, farver, lys og skygge, som man selv bygger videre på og ser dybden af maleriet i – noget, man forbinder med lysten til at forme egen fantasi i noget smukt. Men 20 ark hvidt papir, der skal bevise tabuet ved at se kendte politikere­s navne i 2035, er for groft. Jeg graemmes.

Det er det mest kedelige og fantasiløs­e ’kunstvaerk’, som Københavns Kommune har købt for borgernes penge.

Jeg tror, jeg vil indsende et vaerk med 40 ark hvide A5-papirer, hvor der blot står DUM, og stave det baglaens på hver anden, og betal mig så 20.000 kroner.

Det er kejserens nye klaeder, for kunstneren J.J. har jo intet at have kunsten i.

J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? J. Hartmann harmes over kulturborg­mester Niko Grünfelds kunstindkø­b for københavne­rnes skattekron­er.
FOTO: FINN FRANDSEN J. Hartmann harmes over kulturborg­mester Niko Grünfelds kunstindkø­b for københavne­rnes skattekron­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark