Ekstra Bladet

RÅ STATSMAGT

-

Staten og Vattenfall anklages for at have blaest husejerne langts Vestkysten omkuld

PENSIONIST-PARRET Ellen Rickers og Jørgen Olesen ville ligesom 654 andre boligejere på den jyske vestkyst protestere over 41 naesten 200 meter høje vindmøller, som skal opføres taet på land.

MEN SOM Ekstra Bladet rapportere­de søndag, blev parrets krav om erstatning afvist. Det indløb 47 minutter for sent – ifølge parret fordi den internet

de skulle benytte, ikke fungerede. Det ragede side, den statslige myndighed langsomt.

OG SÅDAN er det åbenbart hele vejen igennem med statens rolle i projektet med den kolossale vindmøllep­ark. Ifølge klagerne har staten fungeret som forlaenget arm for vindmøllep­arkens bagmaend, den svenske energi-gigant Vattenfall. STATEN OG Vattenfall anklages for at have blaest

Vestkysten omkuld med fusk, forhusejer­ne langs tielser og manipulati­on.

F.EKS. BLEV husejerne praesenter­et for billeder, hvor de gigantiske vindmøller – stik mod realiteter­ne – naermest var usynlige. Den spolerede udsigt og vindmøller­nes larm frygtes at gøre husene usaelgelig­e og påføre husejerne enorme vaerditab.

STAVNSBUND­ET er hundredvis af sydjyske familier

Birk også blevet, efter at transportm­inister Ole Olesen (LA) har kraevet undersøgel­ser af hidtil ukendte linjeførin­ger for ’Haervejsmo­torvejen’ mellem Give og Haderslev.

DE NYE undersøgel­ser ventes at stå på i flere år, og mens ekspertern­e måler, graver og analyserer, sidder de mange husejere opgivende med haenderne i skødet og uvisheden gnavende. Hvis motorvejen

gennem deres lokalområd­e, vil de kommer til at gå aldrig få mulighed for at saelge.

STORE BYGGE- og anlaegspro­jekter medfører altid protester fra dem, der bliver berørt. Hensynet til samfundets interesser – almenvelle­t – må dog nødvendigv­is veje tungest. Og hvad, der er samfundets interesser, beslutter politikern­e.

DET BURDE vaere en selvfølge, at også staten spiller med åbne kort, er lydhør, tager de videst mulige hensyn og behandler klagerne ordentligt.

MEN AK. Staten tonser løs i en sådan grad, at borgene alt for ofte bliver kørt over. Og de ansvarlige politikere er ligeglade.

SÅ VI HAR ikke set den sidste skandale, hvor sagesløse borgere bankes ned af rå statsmagt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark