Ekstra Bladet

BRØNDBYS KAISER GÅR SINE EGNE VEJE

Dominik Kaisers karriere har vaeret praeget af usaedvanli­ge karriereva­lg – skiftet til Brøndby er meget velovervej­et, selvom han havde mulighed for at tjene flere penge i en større liga

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

’Kejserens nye klaeder’ er H.C. Andersen-eventyret fra 1837, hvor kejseren brugte alle sine penge for at blive pyntet. Han havde en kjole for hver af dagens timer.

Brøndby har slet ikke givet alle sine penge ud for at få sin helt egen Kaiser.

Brøndby har fået en gratis Kaiser, der godt nok er strøget ind i øverste lag af klubbens lønhierark­i, men der er også tale om en Kaiser, der på mange måder går mod strømmen i en fodboldver­den, hvor pengenes magt ofte styrer udviklinge­n.

Kaiser valgte nemlig ikke Brøndby på grund af pengene. Han valgte Brøndby udelukkend­e på grund af den sportslige udfordring og den rolle, han er tiltaenkt i Zornigers projekt. Han kunne formentlig have tjent meget mere, hvis han var blevet i Tyskland, skiftet til Italien eller var rejst til Spanien.

Vil spille om mesterskab­et

– Jeg havde ingen tilbud fra top seks-klubber i de største ligaer, men jeg havde muligheder fra klubber i de større ligaer. Der var tilbud fra klubber, der er oprykkere eller kommer til at kaempe for at undgå nedrykning.

– Efter et par svaere saesoner i Leipzig havde jeg brug for en helt anden udfordring. For mig har det altid vaeret vigtigt at traeffe en beslutning i forhold til, om jeg er tiltaenkt en stor rolle i projektet, siger Dominik Kaiser, der i dag ventes at debutere i Brøndby-trøjen i udekampen mod Randers.

Ekstra Bladet møder den rutinerede midtbanesp­iller i Brøndby kort tid efter hans ankomst til Danmark. Den 29årige tysker, der er kommet til et internatio­nalt omklaednin­gsrum, lyser op, da han får besked på, at interviewe­t sagtens kan foregå på tysk.

På trods af, at han har seks tyske holdkammer­ater og to tyske traenere, foregår kommunikat­ion i Brøndby-truppen kun på engelsk. Undtagelse­n er, hvis to spillere fra samme land er alene, så må de godt tale sammen på modersmåle­t.

Lige nu er det hele hektisk efter ankomsten til Brøndby. Han er på boligjagt sammen med sin kaereste, der flytter med til Danmark.

– For mig er det vigtigt at vide, om jeg er en topløsning, en primaer løsning eller en nødløsning for den klub, der ønsker mig. Her i Brøndby fik jeg klart det indtryk, at jeg skal spille en central rolle for fremtiden. Jeg kender traeneren og spillestil­en. Det tiltalte mig, ligesom det betød meget for mig at komme til en klub, der kaemper med om titlen, forklarer Dominik Kaiser.

Lovende tennisspil­ler

På mange måder er Dominik Kaiser ikke prototypen på en profession­el fodboldspi­ller med en lovende ungdomskar­riere og mange U-landskampe bag sig.

Faktisk var han i en ung alder et stort tennistale­nt, der rejste rundt i Tyskland for at deltage i en raekke turneringe­r. Men det stoppede, da han blev 17 år og skulle beslutte sig for fremtiden.

– Jeg var glad for at spille tennis, men stoppede, fordi jeg var mere tiltrukket af fodbolden. Det var sjovere, forklarer Dominik Kaiser.

Siden fik han muligheden i Hoffenheim, hvor han startede på U23-mandskabet, men kaempede sig i bundesliga­truppen og nåede ti kampe, inden han på ny traf et pudsigt karriereva­lg.

For mig er det vigtigt at vide, om jeg er en topløsning, en primaer løsning eller en nødløsning for den klub, der ønsker mig

Hoffenheim blev byttet ud med Red Bull Leipzig fra den fjerdebeds­te fodboldrae­kke.

– Det var et skifte, mange slet ikke forstod. Men det viste sig at vaere et rigtigt skifte for mig. Jeg tog godt nok et par skridt tilbage, men var med til at rykke op to gange og fik en betydende rolle på holdet, hvor jeg var anfører i tre år. På den måde spillede jeg en stor rolle, da klubben rykkede op gennem raekkerne, påpeger han.

Går sine egne veje

Han fik også flere henvendels­er efter skiftet til Brøndby, hvor flere ikke forstod meningen med skiftet til Danmark.

Men som så ofte før i karrieren går Dominik Kaiser sine egne veje.

– Jeg ser slet ikke Brøndby som en lille klub. Brøndby er en topklub, smiler Dominik Kaiser, der er blevet bekraeftet i, at en fremtid på Vestegnen er det rigtige valg for ham på nuvaerende tidspunkt i karrieren.

Den erfarne 29-årige tysker er formentlig tiltaenkt en rolle som det, tyskerne kalder ’denker’ und ’lenker’ – hjernen og styrmanden – på det unge Brøndby-mandskab.

– Med min erfaring er det målet, at jeg kan hjaelpe de mange unge spillere, vi har på holdet. Jeg har en rigtig god følelse med det her skifte og forventer, at jeg både kan blive ’denker’ og ’lenker’ på Brøndby-mandskabet, siger Dominik Kaiser, der faktisk var på Brøndby Stadion tilbage i maj, da FC Midtjyllan­d vandt 1-0 og sendte Brøndby ud af guldkampen.

– Jeg har også valgt Brøndby, fordi jeg gerne vil vinde en titel. Det tror jeg, der er en god mulighed for her, smiler tyskeren.

Jeg ser slet ikke Brøndby som en lille klub. Brøndby er en topklub

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Mod strømmen
Dominik Kaiser har flere gange foretaget usaedvanli­ge karriereva­lg. Han valgte Brøndby på grund af den sportslige udfordring og den rolle, han er tiltaenkt i Zornigers projekt.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Mod strømmen Dominik Kaiser har flere gange foretaget usaedvanli­ge karriereva­lg. Han valgte Brøndby på grund af den sportslige udfordring og den rolle, han er tiltaenkt i Zornigers projekt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark